Τρία σημαντικά έργα έχει παραδώσει ή παραδίδει μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2022 η Ζαριφόπουλος ΑΕ, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των συστημάτων ασφάλειας και ελέγχου.
Ειδικότερα, μέσα στο 2022 ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από τη Ζαριφόπουλος ΑΕ, σε συνεργασία με τη REDEX, το Navarino Hills Club, το νεότερο απόκτημα της Costa Navarino στο, βραβευμένο ως World’s Best New Golf Development, Hills Golf Course. Στο κτίριο, που είναι ενταγμένο αρμονικά στο μεσσηνιακό φυσικό περιβάλλον, έργο του αρχιτέκτονα Lubomir Zeman, η Ζαριφόπουλος εγκατέστησε τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ασφάλειας, διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης, δικτυακό σύστημα καμερών, πυροσβεστικές φωλιές και πυροσβεστικούς σταθμούς ΠΔ14/2014 και πυροσβεστήρες (φορητούς, τροχήλατους και αυτόματους).

Συστήματα κατάσβεσης έχουν εγκατασταθεί σε Η/Μ χώρους και κουζίνες καθώς και υδρομετρητές για τον έλεγχο της κατανάλωσης κτιρίου και περιβάλλοντος χώρου. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε πλήρη λειτουργία στην ΕΡΓΟΣΕ το έργο της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέα – Δομοκός, σε συνεργασία με την κοινοπραξία Άκτωρ – Άβαξ – Τέρνα. Από τον πρώτο σταθμό στο Μώλο Φθιώτιδος που ξεκίνησε το 2016, μέχρι την ολοκλήρωση τον Μάρτιο του 2022 των σταθμών Λιανοκλαδίου, Αγίου Στεφάνου, Θαυμακού, Αγγειών, Δομοκού, καθώς και των δύο σηράγγων Καλλίδρομου και Όθρυος που εξυπηρετούν την διαδρομή, η Ζαριφόπουλος εγκατέστησε συστήματα πυρανίχνευσης και αυτόματης κατάσβεσης. Τα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυροπροστασίας στους βοηθητικούς χώρους Η/Μ των δύο σηράγγων, καθώς και στους σταθμούς επιβίβασης, συνεργάζονται με το κεντρικό σύστημα ελέγχου της ΕΡΓΟΣΕ, μεταβιβάζοντας κάθε συναγερμό ή βλάβη μέσω ανοιχτού πρωτοκόλου επικοινωνίας Modbus TCP και μέσω του δικτύου επικοινωνίας της γραμμής. Όλα τα συστήματα υποστηρίζονται από την εταιρεία με συμβόλαια συντήρησης υψηλής διαθεσιμότητας.

Τέλος, εντός του μήνα ολοκληρώνεται το έργο της εγκατάστασης συστημάτων πυρανίχνευσης υψηλής αξιοπιστίας στους σταθμούς Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο, στην επέκταση της γραμμής 3 του μετρό, σε συνεργασία με τον Όμιλο Άβαξ. Το έργο για τη Ζαριφόπουλος ξεκίνησε στους τρεις πρώτους σταθμούς (Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού, Νίκαιας), οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2020. Τα συστήματα είναι του Οίκου Schrack Αυστρίας, λειτουργούν αυτόνομα σε κάθε σταθμό και ενημερώνουν για κάθε συμβάν το σύστημα κεντρικού ελέγχου εγκαταστάσεων του δικτύου.

Με βάση τις απαιτήσεις των προδιαγραφών της Αττικό Μετρό, η πυρανίχνευση που εγκαθίσταται στους σταθμούς επιβίβασης φέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας μέσω μηχανισμού «θερμής εφεδρείας» (hot standby) σε κάθε επιμέρους βαθμίδα του συστήματος, αποσκοπώντας στην ασφάλεια του κοινού και στην αξιοπιστία της εγκατάστασης. Κάθε σταθμός περιλαμβάνει περίπου 1000 περιφερειακά σημεία (ανιχνευτές, μπουτόν, συσκευές αναγγελίας, module επιτήρησης και εντολών βοηθητικών εγκαταστάσεων), ενώ ο προγραμματισμός του συστήματος προβλέπει τον έλεγχο των λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του σταθμού σε συνεργασία με το κεντρικό σύστημα ελέγχου BAC.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build