Σε εύθετο χρόνο εντός του τρέχοντος έτους μετατοπίζεται η έναρξη λειτουργίας του πολυτελούς τουριστικού θερέτρου One & Only Aesthesis που αναπτύσσει η Grivalia Hospitality στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος της Γλυφάδας.
Σε επικοινωνία που είχε το Build με πηγές κοντά στη Grivalia Hospitality αναφέρουν ότι η έναρξη λειτουργίας μετατίθεται, δεδομένης της απόφασης της Kerzner International, η οποία διαχειρίζεται το εμπορικό σήμα της One & Only.

Δεν έχουν τελειώσει οι εργασίες
Η επίσημη αιτιολογία για τη μετάθεση της έναρξης λειτουργίας του πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος από πλευράς της Kerzner, η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι, είναι ότι έως αυτή τη στιγμή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κατασκευαστικές εργασίες. Δεδομένης της φήμης που συνοδεύει το όνομα One & Only και της αυστηρής πολιτικής που τηρεί ο όμιλος της Kerzner, δόθηκε προτεραιότητα στην αποπεράτωση των εργασιών εντός του χώρου πριν αυτός παραδοθεί προς λειτουργία. Να υπενθυμίσουμε, σε αυτό το σημείο, πως ο σχεδιασμός της Grivalia Hospitality και της Kerzner προέβλεπε αρχικά την έναρξη λειτουργίας στις αρχές του Οκτωβρίου, ωστόσο η προαναφερόμενη εξέλιξη έθεσε την επένδυση εκτός χρονοδιαγράμματος. Mάλιστα, με βάση το αρχικά προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, η Grivalia Hospitality που υλοποιεί την επένδυση, επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα με την δοκιμαστική λειτουργία του One & Only Aesthesis εντός του Αυγούστου, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν σφάλματα ή παραλείψεις κατά τη λειτουργία του και να προβεί στις απαιτούμενες βελτιώσεις όπου κρινόταν απαραίτητο.

Οι επενδύσεις που ολοκλήρωσε και τα έσοδα της Grivalia Hospitality
Nα σημειωθεί ότι η Grivalia Hospitality προχωράει σχεδόν ταυτόχρονα στην υλοποίηση αρκετών επενδύσεων στον ξενοδοχειακό τομέα, ενώ το καλοκαίρι που πέρασε ξεκίνησε η λειτουργία του Avant Mar στην Πάρο. Τα έσοδά της το 2022 ήταν 31,27 εκατομμύρια ευρώ με ζημίες 39,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το ύψος των περιουσιακών στοιχείων που έχει στην ιδιοκτησία της ανερχόταν στα 457,84 εκατομμύρια ευρώ. Προέρχονται από την πώληση βίλας του ομίλου Azoe Holdings, έσοδα ενοικίων από την Grecotel για το Meli Palace, τα έσοδα διαμονής στο Amanzoe και το Ark Fine Dining της Γλυφάδας.

Οι κυριότερες επενδύσεις που τρέχουν εκτός από το Avant Mar της Πάρου, είναι έως αυτή τη στιγμή το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το OnResidence της Θεσσαλονίκης, το One & Only Aesthesis, για το οποίο η επένδυση ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης στην Κρήτη μισθώνει το Meli Palace στον όμιλο Grecotel, στους Πεταλιούς επίκειται η υλοποίηση της επένδυσης για ένα υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα σε συνεργασία με την 6 Sences. Επιπλέον, στη Βούλα υλοποιείται η κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων (glamping) καθώς και χώρων εστίασης, όπου αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί δοκιμαστικά κατά τους πρώτους μήνες του 2024.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build