Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον COO της Fraport Greece, Ηλία Μαραγκάκη, τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνο Λιάγκο, τον CEO του Dimera Group, μέλος του Δ.Σ. και CIO της ΟΛΘ Α.Ε., Artur Davidian, και τη Δ/ντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΟΛΘ Α.Ε., Θεοδώρα Ρήγα.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι στις 5 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, κάτι που όπως δήλωσε είναι ενδεικτικό της επέκτασης της τουριστικής περιόδου και της βιομηχανίας της κρουαζιέρας που είναι τόσο σημαντική για τη Βόρεια Ελλάδα και αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη χώρα μας. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι προχωρά η κτηριακή αναβάθμιση του λιμανιού του ΟΛΘ για την κρουαζιέρα.

Ο υπουργός Τουρισμού γνωστοποίησε επίσης ότι, με τη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού, της Fraport, του ΟΛΘ και του επενδυτή, το check-in και η μεταφορά των αποσκευών των ταξιδιωτών που θα καταλήγουν από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” στο λιμάνι, και θα επιβιβάζονται στην κρουαζιέρα, θα γίνεται με μέριμνα της Fraport και του ΟΛΘ. Το ίδιο θα συμβαίνει και για τις αποσκευές των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων οι οποίοι θα συνεχίζουν το ταξίδι τους από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Όπως επισήμανε, μέσω τέτοιων ποιοτικών υπηρεσιών αναβαθμίζεται ο ελληνικός Τουρισμός, ενώ οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν περισσότερο διαθέσιμο χρόνο στα ξενοδοχεία, τα μαγαζιά και τα εστιατόρια της πόλης.

“Τέτοιες συνέργειες, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των υποδομών, ενισχύουν το τουριστικό μας προϊόν και φέρνουν περισσότερα έσοδα, τα οποία επιμερίζονται όχι μόνο στους επενδυτές του λιμανιού ή τη Fraport, αλλά κυρίως στη μέση ελληνική οικογένεια και στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον Τουρισμό”, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

η Fraport και ο ΟΛΘ αυτό – και τους δίνουμε παραπάνω χρόνο στην πόλη, περισσότερες ποιοτικές στιγμές διασκέδασης, γευσιγνωσίας, παραπάνω χρόνο στα ξενοδοχεία μας, στα μαγαζιά μας, στα εστιατόριά μας.

Τέτοιες ποιοτικές υπηρεσίες με συνέργειες θα ενισχύουμε και θα κάνουμε κομμάτι του τουριστικού μας προϊόντος, έτσι ώστε να δουν όλοι στην πράξη ότι αναβαθμίζεται ο Τουρισμός στη χώρα, ότι μιλάμε για ποιοτικό Τουρισμό, ότι διεκδικούμε μεγαλύτερα έσοδα και όλα αυτά τελικά επιμερίζονται όχι μόνο στους επενδυτές του λιμανιού ή τη Fraport, αλλά κυρίως στη μέση ελληνική οικογένεια, κυρίως στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον Τουρισμό».

{Πηγή φωτογραφίας: Υπ. Τουρισμού}