Υπερδιπλάσιο τζίρο παρουσίασε το 2022 ο ξενοδοχειακός όμιλος Διβάνη σε σχέση με το 2021, μια χρονιά η οποία βρισκόταν στη «σκιά» της πανδημίας, καθώς ωφελήθηκε σημαντικά από την αύξηση της τουριστικής κίνησης, η οποία συνεχίστηκε και φέτος. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου, ο οποίος περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία Divani Caravel στην Καισαριανή, Divani Apollon Palace & Thalasso και Divani Apollon Suites στο Καβούρι, Divani Palace Acropolis στην Ακρόπολη, Divani Palace Larissa στη Λάρισα, Divani Meteora στα Μετέωρα και Divani Corfu Palace στο Κανόνι Κέρκυρας, έφτασε την περυσινή χρονιά στο ποσό των 59,27 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 24,26 εκατομμύρια που είχε ανέλθει το 2021 (+144%).

Πρόκειται για μία αύξηση, η οποία οδήγησε και σε εκτόξευση της κερδοφορίας προ φόρων στα 23,9 εκατομμύρια ευρώ, έναντι κερδών 7 εκατομμυρίων ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Όσον αφορά, τώρα, στην τρέχουσα χρήση, η διοίκηση του ομίλου έχει θέσει ως στόχο την περαιτέρω αύξηση του τζίρου των ξενοδοχείων του, μέσα από την αυξημένη τουριστική κίνηση, τις αυξημένες τιμές πώλησης που εφήρμοσε μετά και τις ανακαινίσεις των ξενοδοχειακών μονάδων της και τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών της.

Από την άλλη, η διοίκηση του ομίλου επισημαίνει και την ενεργοποίηση πολλών νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή της Αττικής, καθώς και τη μεγάλη ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων (Airbnb), που εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν έστω και βραχυπρόθεσμα και τον όμιλο, κυρίως στα επίπεδα πληρότητας των ξενοδοχείων του. Με βάση την αύξηση του τουρισμού και την βελτίωση των υπηρεσιών του, ο όμιλος βλέπει για το 2023 αύξηση των αποτελεσμάτων του.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build