Ο μετροπόντικας “Αθηνά”, ο οποίος βαφτίστηκε μόλις χθες παρουσία του πρωθυπουργού, είναι ένα κινούμενο υπερσύγχρονο εργοστάσιο που με απόλυτη ακρίβεια και εκμηδενίζοντας τον κίνδυνο επιφανειακών καθιζήσεων, διανοίγει τις σήραγγες του μετρό.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται μόνο το πρώτο τμήμα της “Αθηνάς”, η ασπίδα και η κεφαλή, καθώς τα υπόλοιπα μέρη θα προστεθούν, ενώ ωθείται στην μικρού μήκους σήραγγα εισόδου που έχει ήδη διανοιγεί με συμβατική μέθοδο. Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει από την συμβολή των οδών Μεσογείων και Κατεχάκη, ένα υπόγειο ταξίδι στα έγκατα της πόλης για να φτάσει μετά από κάτι περισσότερο από δύο χρόνια, στο ύψος της Βασιλέως Κωνσταντίνου απέναντι από το Πάρκο Ριζάρη. Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει και ο δεύτερος μετροπόντικας από το Άλσος Βείκου.

Μια ντουζίνα εξειδικευμένων τεχνικών θα συνοδεύει την “Αθηνά” 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, φροντίζοντας την και μεριμνώντας για την ασφάλεια των οικοδομών, κυρίως όμως των ανθρώπων που ιδανικά δεν πρέπει να αντιληφθούν το πέρασμά της κάτω από τα πόδια τους.