Γεγονός είναι η έναρξη της εμβληματικής ανάπλασης του χώρου του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, καθώς την περασμένη εβδομάδα, στις 9 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η εργοταξιακή έναρξη των εργασιών και, συγκεκριμένα, ξεκίνησε η περίφραξη του εργοταξιακού χώρου για την ανακατασκευή των κτιρίων του ιστορικού κέντρου διασκέδαση «Χάραμα» και των πρώην γραφειακών χώρων. Όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Καισαριανής, για την υλοποίηση του έργου θα περιφραχθεί με λαμαρίνες τμήμα μεταξύ της παιδικής χαράς και του Μουσείου Εθνικής Εαμικής Αντίστασης. Παράλληλα, ο διάδρομος πρόσβασης των πεζών έξω από τον βιοκλιματικό παιδικό σταθμό και μεταξύ των δύο κτιρίων θα είναι κλειστός.

Όπως είχατε διαβάσει στο Build, ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία «Κ/Ξ Σκοπευτήριο Καισαριανής», την οποία αποτελούν οι εταιρείες «Τεχνική Έργων ΑΕ» και «Χ και Χ Καλλονιάτη & Σία ΟΕ» και στον σχετικό διαγωνισμό κατέθεσε προσφορά με μέση έκπτωση 5,27% έναντι του αρχικού προϋπολογισμού του έργου, ο οποίος ανερχόταν στο ποσό των 6.610.151,66 ευρώ. Ας σημειωθεί, ότι τη μελέτη της ανάπλασης έχει εκπονήσει το αρχιτεκτονικό γραφείο «Studio75».

Τι περιλαμβάνει το έργο
Η ανάπλαση του ιστορικού χώρου περιλαμβάνει τη μετατροπή του χώρου των γραφείων της Σκοπευτικής Εταιρείας σε πολυχώρο πολιτισμού. Επιπλέον, το ιστορικό «Χάραμα» θα ανακαινιστεί, με τη σάλα του να παίρνει το όνομα του Βασίλη Τσιτσάνη, ενώ στο ανακαινισμένο κτίριο θα φιλοξενούνται, επίσης, αίθουσα εκδηλώσεων και συνεδριακός χώρος, αίθουσα μαθημάτων χορού, λαϊκής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων, καμαρίνια καθώς και τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός.

Επιπλέον, θα γίνουν και έργα για την ανάδειξη των χώρων που περιβάλλουν το Μνημείο του Σκοπευτηρίου και το Μουσείου Εθνικής Αντίστασης. Μεταξύ άλλων, η πλατεία με τα σιντριβάνια πίσω από το αθλητικό συγκρότημα της Νήαρ Ηστ θα αναπλαστεί προκειμένου να απομακρυνθούν οι ανισόπεδες κατασκευές και να διαμορφωθεί ένας ενιαίος, επίπεδος, προσβάσιμος χώρος με επιδαπέδιο φωτισμό και πίδακες νερού, θα γίνουν σήμανση και αναβάθμιση υφιστάμενων χώρων επίσκεψης και εργασίες αποτελεσματικής σύνδεσης των χώρων του Σκοπευτηρίου με άλλους χώρους του Δήμου Καισαριανής και τους όμορους Δήμους και, επίσης, κτίρια και περιβάλλων χώρος θα αναβαθμιστούν ενεργειακά.