Σε θετική τροχιά εισέρχονται το τελευταίο διάστημα οι εξελίξεις που αφορούν το επενδυτικό οικιστικό project των Hines και Henderson Park στη Βούλα, σε ό,τι αφορά τις προσφυγές που έχει καταθέσει ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Πηγές με ενδελεχή γνώση του θέματος αναφέρουν ότι αναμένεται να υπάρξει θετική έκβαση ως προς τις τρεις προσφυγές που έχει καταθέσει για τον τρόπο και τη μορφή υλοποίησης της επένδυσης ο δήμος της περιοχής. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των επενδυτών και του δήμου, ενώ υφίσταται η πεποίθηση ότι σύντομα θα έχουν θετική έκβαση.

Ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης έχει καταθέσει δύο προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και μία ακόμα προσφυγή σε ποινικό επίπεδο, που αφορά στον τρόπο διαχείρισης της Hines και Hendrson Park και σχετίζεται με την υποβολή των δικαιολογητικών από πλευράς της στην Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων. Ως προς τις προσφυγές στο ΣτΕ η πρώτη εξ αυτών αφορά στην άρνηση της διοίκησης της Hines να αναστείλει τις διαδικασίες έκδοσης οικονομικών αδειών, ενόψει του νέου τοπικού πολεοδομικού σχεδίου, όπου ο δήμος έχει ζητήσει τη μείωση του συντελεστή δόμησης στην περιοχή από 0,6 σε 0,3, επικαλούμενος την επιβάρυνση στην ευρύτερη πολεοδομική ενότητα από υπερβάλλουσα δόμηση, όπου ο συντελεστής είχε φτάσει στα επίπεδα του 0,9. Ο δήμος ζήτησε εκτός των άλλων να χαρακτηριστούν κοινόχρηστες μέρος των πράσινων εκτάσεων της συνολικής αξιοποιούμενης επιφάνειας και να μεταγραφούν στο δήμο, κάτι που εν μέρει έχει γίνει δεκτό.

Η δεύτερη προσφυγή σχετικά με την κατάταξη στις επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα
Η δεύτερη προσφυγή στο ΣτΕ πραγματοποιήθηκε με σκοπό να προσβάλει ως αντισυνταγματική την κατάταξη της επένδυσης ως στρατηγικού χαρακτήρα με βάση σχετική απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων. Μάλιστα ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης η πλευρά του δήμου ισχυρίζεται ότι οι δύο επενδυτές παρείχαν ψευδή στοιχεία κατά την κατάθεση του φακέλου χαρακτηρισμού της επένδυσης ως στρατηγικής. Ο δήμος συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι η αναφορά στον φάκελο κάνει λόγο και για την δυνατότητα τουριστικής εκμετάλλευσης της περιοχής αυτής, αναφέροντας επ’ αυτού ότι η δυνατότητα ανάπτυξης μπορεί να είναι αμιγώς οικιστικού χαρακτήρα.

Σε λειτουργία από 31 Ιουλίου η Μαρίνα Βουλιαγμένης
Ταυτόχρονα, στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση των κύριων κατασκευαστικών εργασιών στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, τις οποίες έχει αναλάβει να εκπονήσει η ΤΕΚΑΛ. Στις 31 Ιουλίου η μαρίνα θα παραδοθεί προς χρήση για ελλιμενισμό σκαφών. Σε ό,τι αφορά μέρος των εργασιών που σχετίζονται με την εύρεση αρχαιολογικών ευρημάτων θα ολοκληρωθούν έως και τα Χριστούγεννα. Στην μαρίνα θα επαναστεγαστεί και το γνωστό καφέ-εστιατόριο, Moorings.
Στην τελική ευθεία η αδειοδότηση για το κάμπινγκ της Grivalia
Ως προς την ανάπλαση του παλαιού κάμπινγκ της Βούλας που πρόκειται να υλοποιήσει η Grivalia, βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης των διαδικασιών αδειοδότησης από τη διεύθυνση Μητροπολιτικού Σχεδιασμού. Η επένδυση αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2024. Οι εργασίες στη συγκεκριμένη περιοχή της Βούλας, που μετατρέπεται σε πεντάστερο κάμπινγκ, με δημιουργία θερινού κινηματογράφου και χώρους άθλησης είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2022. Ήδη έχει γίνει η οριοθέτηση του εργοτάξιο, γεγονός που σηματοδοτεί την επικείμενη έναρξη των εργασιών.

Τρέχουν οι διαδικασίες το project της ΤΕΜΕΣ στη β’ πλαζ Βούλας
Σε ό,τι αφορά τη Β’ πλαζ της Βούλας βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες αδειοδότησης, κάτι που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως και τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τη σχετική Μελέτη Διαμόρφωσης προβλέπεται η αξιοποίηση των Ζωνών 1, 2 και 3 της Ακτής Β’ Βούλας που υπομισθώνονται στην Athens Beach Club, θυγατρική της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Η ανάπτυξη προϋποθέτει συνολική επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ και αναμένεται ότι θα συμβάλει στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής, μέσω και της προσέλκυσης υψηλού προφίλ επισκεπτών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build