Το 2022 ήταν μια σημαντική χρονιά για την ελληνική βιομηχανία χρωμάτων VITEX, το τέλος της οποίας ανέδειξε την εταιρεία στην 1η θέση στην ελληνική αγορά χρωμάτων, κυρίως χάρη στα καινοτόμα, κορυφαίας ποιότητας προϊόντα και συστήματα βαφής που προτείνει για τον κατασκευαστικό κλάδο.

Πρωτοπορία και εξωστρέφεια σε νέες αγορές
Η δυναμική αυτή παρουσία της εταιρείας δεν περιορίζεται μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και στις χώρες του εξωτερικού, καθώς η VITEX έχει παρουσία μέσω θυγατρικών σε Σερβία και Βουλγαρία, αλλά και εξαγωγική παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, η VITEX συμμετείχε τον περασμένο Δεκέμβριο -για 5 συνεχή φορά- στην BIG 5 Dubai, στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση δομικών υλικών, με σκοπό την προώθηση των προϊόντων της στα κατασκευαστικά projects που λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή αλλά και την αναζήτηση αντιπροσώπων/συνεργατών σε νέες χώρες.

Ευθύμιος Κωλέτσης Διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων, VITEX
«Στην BIG 5 Dubai αναδείξαμε τα πρωτοποριακά προϊόντα μας, καθώς και τις αρχές που διέπουν τη VITEX – προσήλωση στην Αριστεία, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το υψηλό επίπεδο Συνεργασίας».

Η BIG 5 Dubai αποτελεί πόλο έλξης για τον κατασκευαστικό κλάδο, με παρουσία περισσοτέρων από 70.000 επισκεπτών κάθε χρόνο από τις όμορες χώρες της αραβικής χερσονήσου αλλά και από την Αφρική και την Ευρώπη. Το εκθεσιακό κέντρο 38.000 τ.μ. φιλοξένησε περισσότερους από 2.000 εταιρείες-εκθέτες από όλο τον κόσμο, με τις χώρες που είχαν τη μεγαλύτερη παρουσία/συμμετοχή να προέρχονται από την Ιταλία, Σαουδική Αραβία, Ινδία, Ελλάδα και Γερμανία. Όπως επεσήμανε ο Ευθύμιος Κωλέτσης, Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων της VITEX: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συμμετείχαμε για 5η συνεχή χρονιά στην BIG 5 Dubai και μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουμε την καινοτομία και υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας, σε συνδυασμό με τις αξίες της εταιρείας όπως η Αριστεία, η Βιώσιμη Ανάπτυξη αλλά και η μακροπρόθεσμη αξία για τους συνεργάτες μας, όπως προκύπτει μέσω της συνεργασίας μας».

Με εκθεσιακό περίπτερο που θυμιζε ελληνικο νησι
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η VITEX επέλεξε να σχεδιάσει το περίπτερό της με βάση την ελληνικότητα της εταιρείας παρουσιάζοντας ένα περίπτερο-μικρογραφία μιας νησιωτικής κατοικίας. Το τελικό αποτέλεσμα άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους ανθρώπους της VITEX και έθελξε τα βλέμματα των επισκεπτών, κερδίζοντας της εντυπώσεις.

Τα προϊόντα που «κέρδισαν» τους χιλιάδες επισκέπτες
Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών του περιπτέρου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την κορυφαίας ποιότητας και καινοτομίας προϊοντική γκάμα της VITEX όπως: Το αντιικό πλαστικό χρώμα Vitex with Vairo, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί από τον ΕΟΦ αλλά και σε άλλες Ευρωπαικές χώρες για την αποτελεσματική (>99%) προστασία που προσφέρει στις βαμμένες επιφάνειες ενάντια στον SARS-CoV2, το Vitex Care, που αποτελεί το Best-in-Class πλαστικό χρώμα για εσωτερική χρήση, όντας η απόλυτη λύση για κορυφαία προστασία για τις επιφάνειες, τον άνθρωπο και το περιβάλλον, το Nano ακρυλικό χρώμα τριυβριδικής τεχνολογίας Acrylan Max, που προσφέρει -σε σχέση με τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά προϊόντα της αγοράς- προστασία ενάντια στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με λαμπερές αποχρώσεις σε βάθος χρόνου, αλλά και το κορυφαίο Πιστοποιημένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Vitextherm.

Το τέλος της BIG 5 Dubai βρήκε τους υπευθύνους της εταιρείας απόλυτα ικανοποιημένους από τη συμμετοχή και παρουσία τους στην έκθεση, καθώς και από τις συνομιλίες που έλαβαν χώρα με εν δυνάμει συνεργάτες: «Πραγματικά, φέτος, ο αριθμός των επισκεπτών που ήρθαν στην έκθεση με σκοπό να συνάψουν εμπορικές συνεργασίες και δεσμούς με τις εταιρείες εκθέτες ήταν μεγάλος – και σίγουρα μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά», ανέφερε ο Α. Παπαγεωργίου, Exports Sales Executive
για τη VITEX.