Η επόμενη μέρα για την προμέτρηση σε σιδηροδρομικά έργα ήταν το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε στην παρουσίασή του στο BIM Conference ο Δημήτρης Βωβός, BIM Manager της ADT Omega.
Όπως επεσήμανε, η ορθή χρήση του ΒΙΜ στα σιδηροδρομικά έργα έχει πολλά πλεονεκτήματα, που πέρα από τα προφανή (μείωση λαθών, βελτίωση συνεργασίας, βελτιωμένη παραγωγικότητα) φτάνουν και στην ακριβέστερη προμέτρηση υλικών, που βέβαια οδηγεί και σε καλύτερη διαχείριση του κόστους. Όπως εξήγησε, μέσω της χρήσης ΒΙΜ λογισμικών, οι ποσότητες εξάγονται άμεσα από τα τρισδιάστατα μοντέλα, μειώνοντας την ανάγκη για χειροκίνητους υπολογισμούς και ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα σφαλμάτων.
Δίνεται επίσης η δυνατότητα δυναμικής ενημέρωσης των ποσοτήτων μέσω αλλαγών στα μοντέλα, ώστε οι μηχανικοί και οι διαχειριστές έργων να έχουν πάντα πρόσβαση σε επικαιροποιημένα δεδομένα, και η δυνατότητα εξαγωγής αναφορών και υπολογιστικών φύλλων στο ζητούμενο κάθε φορά format, διευκολύνοντας την επικοινωνία με άλλα μέρη. Ακόμα, το BIM επιτρέπει την ενσωμάτωση πληροφοριών κόστους σε κάθε στοιχείο του μοντέλου, διευκολύνοντας τη σύνδεση των ποσοτήτων με το κόστος των υλικών και εργασιών, ενώ με τη χρήση του BIM, είναι δυνατή η ανάλυση διαφορετικών σεναρίων κατασκευής και η εκτίμηση των επιπτώσεων τους στις ποσότητες και το κόστος, γεγονός που επιτρέπει την εύρεση της βέλτιστης λύσης πριν την υλοποίηση του έργου.