Χθες, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, υπεγράφη η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο ΟΤ Γ 172 της ΠΕ 2 του Δήμου Μαρκόπουλου για καθορισμό χώρου σχολείου και ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του  Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με στόχο την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Τη σχετική τροποποίηση υπέγραψε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Χωρικού Σχεδιασμού, Θανάσης Κατσιγιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί πως με δεδομένη την έλλειψη σχολικών χώρων στον Δήμο Μαρκόπουλου, και ειδικά στην ΠΕ 2 όπου δεν υπήρχε χωροθετημένος χώρος εκπαίδευσης, η συγκεκριμένη απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πλέον ο δήμος έχει τη δυνατότητα να οικοδομήσει σχολικό κτίριο βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής για να στεγάσει 12θέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο (4ο ΔΣ Μαρκόπουλου).

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο κ. Πατούλης επισήμανε πως:  “Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που μετά από πολλά  χρόνια ικανοποιείται ένα αίτημα πολλών χρόνων των πολιτών και της δημοτικής αρχής Μαρκοπούλου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο στην περιοχή, με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Παραμένουμε συνεπείς στη δέσμευσή μας πως ως Περιφέρεια Αττικής θα εργαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που απέτρεπαν την ανάπτυξη των Δήμων της Αττικής.

Με δεδομένη και την προτεραιότητα που έχουμε να μετατρέπουμε την Αττική σε μία «πράσινη» περιφέρεια-πρότυπο, αυτή η απόφαση ενισχύει την προσπάθεια μας. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τους Δήμους της Αττικής για την δημιουργία κοινωνικών και εκπαιδευτικών δομών υπέρ των πολιτών. Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Θ. Κατσιγιάννη και την αρμόδια διεύθυνση χωρικού σχεδιασμού για τη συνεργασία και τη συμβολή τους”.