Όπως ανακοινώθηκε χθες, η VGP, ένας πανευρωπαϊκός πάροχος υψηλής ποιότητας logistics και ημι-βιομηχανικών ακινήτων, εισέρχεται στην ελληνική αγορά ανοίγοντας γραφείο στην Αθήνα και ορίζοντας τον Στράτο Ηλιού ως Country Manager της VGP Greece.

Ο Στράτος ξεκίνησε στη VGP την 1η Ιανουαρίου και θα είναι υπεύθυνος για την επέκταση του χαρτοφυλακίου του Ομίλου στην ελληνική αγορά. Την προσεχή περίοδο, το επίκεντρο της προσοχής θα δοθεί στον εντοπισμό κατάλληλων τοποθεσιών ανάπτυξης.

Ο Στράτος Ηλιού σχολιάζει: “Είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω τη θέση του Country Manager της VGP καθώς αποτελεί μια νέα πρόκληση για μένα. Η VGP βρίσκεται σε μια πορεία υψηλής ανάπτυξης και χαίρομαι που θα συνεισφέρω στην περαιτέρω ευρωπαϊκή πρόοδο της εταιρείας. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η οικογενειακή κουλτούρα της εταιρείας αλλά και η ευέλικτη και ιδιαίτερα αποτελεσματική οργάνωσή της. Η ποιότητα κατασκευής των ακινήτων της VGP θα θέσει νέα πρότυπα στην ελληνική αγορά και θα προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πελάτες μας”.

Ο Jan Van Geet, CEO της VGP, δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε πελάτες στην ελληνική αγορά. Καλωσορίζουμε θερμά τον Στράτο και είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει μεγάλο κεφάλαιο για την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην Ελλάδα και για ολόκληρο τον Όμιλο VGP”.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στράτος Ηλιού διαθέτει ευρεία εμπειρία στην ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων. Πριν ενταχθεί στην VGP, είχε εργαστεί αρκετά χρόνια ως Head of Property Management της Lidl Hellas στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Αττικής όπου ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του δικτύου υποκαταστημάτων, την κατασκευή νέων καταστημάτων και τη διαχείριση του υπάρχοντος δικτύου. Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία περισσότερα από 120 έργα κατασκευής και απόκτησης ακινήτων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Οικονομικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας της Σόφιας και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Leeds University Business School.