Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών για το ιδιαίτερα χαρακτηριστικό «διπλό» κτίριο του Ελληνικού που φέρει την ονομασία «Park Rise». Η έκδοση των αδειών για ένα από τα εμβληματικά οικιστικά projects που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της επένδυσης στο Ελληνικό πραγματοποιήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Για το συγκεκριμένο έργο τη μελέτη σχεδιασμού ανέλαβε το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group και από ελληνικής πλευράς καθήκοντα architects of record είχε το γραφείο VAP Architects του Βασίλη Αλέξανδρου Πουτέτση. Σημειώνεται ότι οι VAP Architects έχουν επίσης καθήκοντα μελέτης εφαρμογής καθώς και τον σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων του συγκεκριμένου κτιρίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στις αρχές του 2024 αναμένεται ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή του οικιστικού ακινήτου, το οποίο θα έχει ανωδομή 13 ορόφων και δύο επίπεδα υπογείου, στα οποία θα φιλοξενούνται χώροι στάθμευσης και βοηθητικοί χώροι.

88 πολυτελές κατοικίες στο υπό ανέγερση κτίριο
Στο κτίριο του Park Rise πρόκειται να δημιουργηθούν συνολικά 88 πολυτελείς κατοικίες που θα διαθέτουν από ένα έως και πέντε υπνοδωμάτια. Οι κατοικίες θα προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα, το πάρκο και το βουνό ενώ στους τελευταίους ορόφους διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες. Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα η ολοκλήρωση της κατασκευής τοποθετείται χρονικά για το τρίτο τρίμηνο του 2026.

Με βάση τον σχεδιασμό στο ισόγειο του ακινήτου θα υφίσταται τμήμα κοινόχρηστων λειτουργιών των κατοικιών με κλειστή πισίνα στο υπόγειο. Επίσης, πρόκειται να δημιουργηθούν 8 πισίνες στα δώματα των ορόφων. Στο πλαίσιο του υλοποιούμενου έργου προβλέπεται επίσης η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η δημιουργία δύο υδάτινων στοιχείων σε ημιυπαιθριους χώρους του ισογείου, πέργκολες με φωτοβολταϊκά πανέλα σε τμήμα της πρασιάς καθώς και σε ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Στα κύρια χαρακτηριστικά των κατοικιών είναι ότι θα κατασκευαστούν από υλικά που διασφαλίζουν χαμηλές εκπομπές ρύπων προς το περιβάλλον, όλα τα διαμερίσματα θα έχουν στη διάθεσή τους ηλεκτροφοριστές για αυτοκίνητα, καθώς και αντλίες θερμότητας για τη μέγιστη θερμική και ψυκτική απόδοση. Σημειώνεται ότι το ακίνητο πρόκειται να πιστοποιηθεί κατά LEED στη βαθμίδα Gold.

Συνολική δομημένη επιφάνεια 15.893 τετραγωνικά μέτρα
Το εμβαδόν του οικοπέδου που θα φιλοξενήσει το εμβληματικό κτίριο ανέρχεται στα 8.773 τετραγωνικά μέτρα. Σε ό,τι αφορά την επιφάνεια δόμησης του ακινήτου θα ανέρχεται στα 15.893 τετραγωνικά μέτρα και το ύψος του θα αγγίξει τα 50 μέτρα (49,35 μέτρα). Στην πρόβλεψη του σχεδιασμού θα είναι και η ύπαρξη 176 θέσεων στάθμευσης για τους ενοίκους του. Σε ό,τι αφορά τους συντελεστές του, τη μελέτη τοπογραφικού διαγράμματος εκπόνησε η Σ. Κατσώλης-Δ. Μπιλάλης (ΧΥΖ Τοπογραφικές Μελέτες), τη στατική μελέτη η Ελληνική Μελετητική και ο πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Αγγελάκη, ενώ την μελέτη ενεργειακής απόδοσης και θερμομονωτικής επάρκειας ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Δημήτρης Κιριμλίδης των LDK Consultants.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build