Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open μίλησε ο Βασίλης Καρβούνης, εμπορικός διευθυντής της ΑΗΙ Carrier Ν.Α. Ευρώπης, με αφορμή τη χορηγία της εταιρείας στο Energy Efficiency in Buildings Conference που διοργάνωσε η Boussias Events.
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, τα brands Carrier και Toshiba που αντιπροσωπεύει η εταιρεία στην Ελλάδα παρέχουν μία εξαιρετικά μεγάλη γκάμα προϊόντων που καλύπτουν κάθε ανάγκη.

«Εκεί που εμείς υπερέχουμε είναι ότι τα προϊόντα μας έχουν ενεργειακές πιστοποιήσεις από εξωτερικούς φορείς, που επιβεβαιώνουν ότι αυτό το οποίο δίνουμε θα προσφέρει την εξοικονόμηση που αναζητούμε. Το σημαντικότερο όλων: η εξειδικευμένη ομάδα που έχουμε δύναται να κατανοήσει την ανάγκη του χρήστη και να ετοιμάσει μια εξατομικευμένη λύση πάνω σε αυτό που ο καθένας αναζητά».
«Συνολικά», πρόσθεσε, «ο κλιματισμός αντιπροσωπεύει το 35-40% της κατανάλωσης ενός κτιρίου. Οποιαδήποτε λύση μπορέσουμε να προτείνουμε η οποία θα μειώσει αυτήν την κατανάλωση είναι αυτό που αναζητούμε. Ξεκινάμε από τη θωράκιση κτιρίου σε επίπεδο μονώσεων, για να ρίξουμε τα φορτία μας και να επιλέξουμε ένα σύστημα με υψηλούς βαθμούς απόδοσης, ενίοτε συνδυαστικά μαζί με κάποια άλλη ανάγκη που έχουμε, π.χ. η ψύξη μαζί με τα ζεστά νερά χρήσης, για να μειώσουμε συνολικά την κατανάλωση του κτιρίου».
Δείτε το βίντεο εδώ.