Το «παρών» στην έκθεση Xenia 2023 έδωσε φέτος, για μία ακόμη χρονιά, η Vitex, παρουσιάζοντας στον κόσμο της φιλοξενίας τις λύσεις που προσφέρει. Μιλώντας στο Build, η Product Manager της εταιρείας, Βασιλική Γκόβαρη, στάθηκε στην συμμετοχή της Vitex στην έκθεση αλλά και στις γενικότερες τάσεις οι οποίες κυριαρχούν στον τομέα της βιομηχανίας των χρωμάτων. «Συμμετέχουμε ανελλιπώς στην Xenia από το 2017», τόνισε η κ. Γκόβαρη αρχικά και κατόπιν επεσήμανε: «Τα χρώματα Vitex, το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης VitexTherm και οι λύσεις υγρομόνωσης Hermes αποτελούν, διαχρονικά, βασικά εργαλεία αναβάθμισης και προστασίας των χώρων φιλοξενίας, τα οποία εξασφαλίζουν ένα φρέσκο, άνετο και ασφαλές περιβάλλον για τους ενοίκους και για το προσωπικό των ξενοδοχείων. Η γκάμα των προϊόντων της Vitex και οι χιλιάδες αποχρώσεις του συστήματος χρωματισμού είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν διαφορετικές ανάγκες, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα ποιοτικό τελικό αποτέλεσμα. Στον χώρο μας στην Xenia, οι μηχανικοί μας και οι εκπρόσωποι πωλήσεων υποδέχθηκαν πολλούς επαγγελματίες της φιλοξενίας και τους ενημέρωσαν για τα προϊόντα μας και επίσης απάντησαν επιτόπου σε συγκεκριμένα θέματα και ανάγκες που τους παρουσιάστηκαν».

«Παρουσιάσαμε την τεχνολογία Meteo Works»
Κατόπιν, η κ. Γκόβαρη έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τεχνολογία Meteo Works, την οποία η Vitex παρουσίασε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερό της στην Xenia. Είπε η κ. Γκόβαρη: «Η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτέλεσε αντικείμενο διεξοδικής έρευνας του τμήματος R&D της Vitex και απαντά στην ανάγκη για προσαρμογή των χρωμάτων στην κλιματική αλλαγή. Το ακρυλικό χρώμα για εξωτερικούς τοίχους Acrylan Max, που η σύνθεσή του βασίζεται στην συγκεκριμένη τεχνολογία, μπορεί να εφαρμοστεί σε διευρυμένα όρια θερμοκρασίας και υγρασίας περιβάλλοντος (5-45 0C και 50%RH) συγκριτικά με τα αντίστοιχα χρώματα που διατίθενται στην αγορά. Συνεπώς, ο ιδιοκτήτης του έργου και ο επαγγελματίας εφαρμοστής μπορούν να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν ανεμπόδιστα εργασίες βαφής. Η καινοτομία αποτελεί δομικό στοιχείο της Vitex, η οποία συνεχώς αναπτύσσει λειτουργικά προϊόντα προς ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών επαγγελματιών και ιδιωτών, πάντα στον άξονα της βιωσιμότητας».

«Ωθούν τις εξελίξεις κλιματική αλλαγή και βιωσιμότητα»
Τέλος, σχολιάζοντας τις κυριότερες τάσεις στην χρωματοβιομηχανία, η κ. Γκόβαρη υπογράμμισε τα εξής: «Η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη για βιώσιμες πόλεις αποτελούν σημαντικές προκλήσεις της εποχής μας. Η ανάγκη για προσαρμογή στις νέες συνθήκες οδηγεί στην ανάπτυξη προϊόντων που ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες ως προς τη λειτουργικότητά τους και βοηθούν τον επαγγελματία να εξοικονομήσει χρόνο και κόστος. Σε κάθε περίπτωση, η Vitex στέκεται πάντοτε και άμεσα δίπλα σε κάθε επαγγελματία, προσφέροντας λύσεις σε κάθε του ανάγκη».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build