Στην πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων αναφέρθηκαν διεξοδικά, σε πρόσφατη ενημερωτική συνάντηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου της Αθήνας οδηγεί το Ταμείο στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης των εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης της μετοχικής συμμετοχής στην εταιρεία εκμετάλλευσης του αεροδρομίου. Το ΤΑΙΠΕΔ προκρίνει πλέον την ακύρωση της υφιστάμενης διαγωνιστικής διαδικασίας (εκχώρηση του 30%) και την εισαγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού θα περιλαμβάνει ένα νέο μοντέλο διοδίων, τα οποία θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ώρες αιχμής.
Τέλος, στην Εγνατία Οδό απομένει η ολοκλήρωση των χρηματοδοτικών και κατασκευαστικών συμφωνιών και η κατάθεσή τους, μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα του διαγωνισμού, στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, η οποία αναμένεται στις αρχές του 2023.