Με υψηλή τεχνογνωσία και επαγγελματική αξιοπιστία, η GDM Assets επιδεικνύει τεχνική δεξιοσύνη και δημιουργικότητα, προσφέροντας τεχνικές λύσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε απαιτητικού έργου.

Το «γερασμένο» κτιριακό απόθεμα, κυρίως στα αστικά κέντρα, και η συνακόλουθη προβληματική ενεργειακή του απόδοση, καθιστούν επιτακτική τη λήψη μέτρων για δημιουργία συνθηκών διαβίωσης φιλικότερων τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τους ανθρώπους. Αυτήν την ανάγκη ικανοποιεί η κατασκευαστική εταιρεία GDM Assets υλοποιώντας έργα που ξεχωρίζουν για την αισθητική, τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια και το φιλοπεριβαλλοντικό «αποτύπωμά» τους. Ακολουθώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η GDM Assets αναλαμβάνει και φέρει εις πέρας υψηλού επιπέδου ενεργειακές και αισθητικές παρεμβάσεις αυξημένων τεχνικών προδιαγραφών σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.
Είτε πρόκειται για νέες κατασκευές ή για ανακαινίσεις υφιστάμενων κτιρίων, ο βιοφιλικός σχεδιασμός που συνοδεύεται από το μοντέρνο design, τα «πράσινα» υλικά, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα συστήματα ασφάλειας και έξυπνης διαχείρισης, θεωρούνται δεδομένα για την GDM Assets. Τα έργα μιλούν από μόνα τους…

Προηγμένο σύστημα ΑΠΕ σε οικιστικό έργο
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη οικιστικού έργου από την GDM Assets στην περιοχή της Φιλοθέης, το οποίο αποτελείται από 3 ιδιοκτησίες (ισόγειο περίπου 190 τ.μ. με κήπο και πισίνα, 1ος όροφος περίπου 200 τ.μ., 2ος όροφος με δώμα, οικία περίπου 320 τ.μ. με πισίνα στο δώμα). Επενδύοντας στο τρίπτυχο design-λειτουργικότητα-τεχνολογία κατασκευής, η GDM Assets, σε συνεργασία με τους ISV Architects, έχει δώσει έμφαση στο υψηλής ποιότητας, minimal και διαχρονικό design συνδυασμένο με μοντέρνους και άνετους λειτουργικούς χώρους και την κατασκευή ενεργειακής κατηγορίας Α+. Οι όψεις είναι καθαρές, τα μεγάλα ανοίγματα προσδίδουν άπλετο φυσικό φωτισμό εξασφαλίζοντας τη συνέχεια των εξωτερικών με τους εσωτερικούς χώρους, ενώ έχει επιλεγεί σκίαση με claustra – στοιχεία που δίνουν ιδιαίτερο ύφος και χαρακτήρα στην κάθε ιδιοκτησία. Μία ακόμα πρωτοτυπία του συγκεκριμένου development είναι πως για την ψύξη-θέρμανση των χώρων χρησιμοποιήθηκε κλειστού τύπου γεωθερμία, ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα ΑΠΕ σε οικιστικά project

Ο εσωτερικός χώρος (καθιστικό) στο οικιστικό project στη Φιλοθέη

Επαγγελματικός χώρος με πιστοποίηση LEED Gold
Στις αρχές του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση των πρώην γραφείων της PwC στο Χαλάνδρι, από την GDM Assets. Το εν λόγω τετραώροφο κτίριο επιφάνειας άνω των 6.000 τ.μ. θα μετατραπεί σε νέο κτίριο γραφείων σύγχρονου design και υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, πιστοποιημένο κατά LEED Gold. Το έργο περιλαμβάνει εκτενείς επεμβάσεις στις όψεις του κτιρίου, τροποποιήσεις στην εσωτερική διαρρύθμιση, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και συνολική βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

Οι εσωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι, περιλαμβανομένου του lobby, του κλιμακοστασίου και των ανελκυστήρων, θα υποστούν ολικό “makeover”, ενώ διαμορφώνονται νέα cour anglaise στον περιβάλλοντα χώρο για την ενίσχυση του φυσικού φωτισμού στους χώρους του υπογείου.

Η GDM Assets, έχοντας ισχυρή τεχνογνωσία, εμπειρία στην χρήση νέων «πράσινων» υλικών και εστιάζοντας στην ποιότητα της κατασκευής, στοχεύει στο να κατασκευάσει ένα αειφόρο και μοντέρνο κτίριο γραφείων που θα αποτελέσει ένα νέο τοπόσημο στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Εκσυγχρονίζοντας ενεργειακά δημόσιες κτιριακές υποδομές
Το κύμα του εκσυγχρονισμού των κτιριακών υποδομών είναι έντονο και στις δημόσιες υποδομές, με εκτεταμένες επεμβάσεις που αφορούν τόσο στη μορφολογία των υφιστάμενων κτιρίων, όσο και στην ενεργειακή τους αναβάθμιση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα εκσυγχρονισμού δημοσιών υποδομών αποτελούν τα έργα των ενεργειακών αναβαθμίσεων του 401 ΓΣΝΑ και της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Και στα δύο έργα, που η GDM Assets είναι Ανάδοχος, υπάρχει αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων με εργασίες τοποθέτησης νέων ενεργειακά αποδοτικών κουφωμάτων, νέας θερμοπρόσοψης και μόνωσης των υφιστάμενων δωμάτων. Αλλά το πιο σημαντικό είναι οι παρεμβάσεις για την ψύξη-θέρμανση των κτιριακών συγκροτημάτων με νέα συστήματα ΑΠΕ, στο 401 ΓΣΝΑ με τη χρήση συστήματος συστήματος τριπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας-ψύξης, ενώ στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 1 MW.

Τέλος, όλο και συχνότερα δίνεται έμφαση όχι μόνο στην ενεργειακά αποδοτική κατασκευή αλλά και στη διά βίου «έξυπνη» διαχείριση του κτιρίου. Πλέον, τελευταίας τεχνολογίας συστήματα, όπως BEMS για τον τηλε-έλεγχο των νέων υποδομών, αποτελούν βασικό εξοπλισμό, με την GDM Assets να εγκαθιστά αντίστοιχα συστήματα τόσο στο 401 και την Σχολή Ευελπίδων, όσο και σε άλλα κτίρια του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.