Στην ατζέντα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως έχουν δηλώσει ο υπουργός Κ. Καραμανλής και ο υφυπουργός Γ. Καραγιάννης, υπάρχει ένα πρόγραμμα 20 ΣΔΙΤ συνολικού ύψους άνω των 4 δισ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει οι δέκα διαγωνισμοί, ύψους 1,7 δισ. ευρώ και απομένουν οι άλλοι μισοί, το συνολικό κόστος των οποίων κινείται κοντά στα 2,3 δισ. ευρώ. Από αυτά τα δύο μεγάλα στοιχήματα είναι: Πρώτον, ο μεγάλος διαγωνισμός ΣΔΙΤ για τον φορέα λειτουργίας και συντήρησης του μετρό Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 292 εκατ. ευρώ.

Η σύμπραξη θα αφορά στη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου και των σταθμών του Μετρό Θεσσαλονίκης, τόσο για τη βασική γραμμή, όσο και για την επέκταση προς Καλαμαριά, καθώς και του τροχαίου υλικού που θα χρησιμοποιηθεί. Η διάρκεια του έργου ΣΔΙΤ είναι συνολικά 12 χρόνια. Δεύτερον, οι διαγωνισμοί για τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, με βάση τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προβλέπεται πως ο ΟΣΕ θα υπογράψει τρεις ξεχωριστές συμβάσεις ΣΔΙΤ, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Η πρώτη θα αφορά τον άξονα Πειραιάς – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – βόρεια σύνορα, η δεύτερη τον άξονα Μακεδονίας – Θράκης και η τρίτη το τμήμα Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι Κιάτο (και αργότερα, όταν ολοκληρωθεί το δίκτυο, μέχρι Πάτρα). Στον ΟΣΕ σχεδιάζουν και ΣΔΙΤ για εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων διαχείρισης εισιτηρίων και τηλεματικής με στόχο τουλάχιστον το 60% των επιβατών να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά εισιτήρια μέχρι το 2025, υποδομή για έξυπνους σταθμούς, διαδίκτυο υψηλών ταχυτήτων σε τρένα και σταθμούς και σύστημα τηλεματικής οχημάτων (θα ενημερώνονται οι επιβάτες με ακρίβεια για την ώρα άφιξης των συρμών).

Επιπλέον, στην ίδια κατηγορία έργων συμπεριλαμβάνονται οι προετοιμασίες των διαγωνισμών ΣΔΙΤ για τα δικαστικά μέγαρα (έχει προχωρήσει ο ένας από τους τρεις διαγωνισμούς) και τα πέντε κτίρια αστυνομικών διευθύνσεων. Σε στάδιο αρχικής προετοιμασίας βρίσκονται και δύο οδικά ΣΔΙΤ που είχε ανακοινώσει πέρυσι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο άξονας Δράμα – Αμφίπολη και το τμήμα Θεσσαλονίκη – Έδεσσα.

Σε συζητήσεις με τους τεχνικούς συμβούλους και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται τα υπουργεία Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άλλα δύο ενδιαφέροντα ΣΔΙΤ που ανήκουν στις λεγόμενες «έξυπνες υποδομές». Πρόκειται για το νέο σύστημα Ηλεκτρονικών Διοδίων και την εγκατάσταση υποδομής πέμπτης γενιάς (5G) κινητής τηλεφωνίας στο εθνικό οδικό δίκτυο. Εξετάζονται διάφορα σενάρια, μεταξύ των οποίων και η ενοποίηση των δύο διαγωνισμών.

Στο πακέτο των ΣΔΙΤ του υπουργείου Υποδομών περιλαμβάνονται και οι «Έξυπνες Γέφυρες», η εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος αισθητήρων μέσω του οποίου θα καταγράφεται η κατάσταση των γεφυρών της χώρας – έργο που θα υλοποιήσει το ΤΕΕ.