Τα “Νερά Κρήτης”, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες με παρουσία σε 34 χώρες και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στη χώρα πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στα Χανιά, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, οδηγώντας στην επαναπιστοποίηση της “Νερά Κρήτης” σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ΙSO 22000:2018, ISO 9001:2015 και FSSC 22000 version 5.1, καθώς και το τεχνικό πρωτόκολλο IFS Food Version 7. Η διαδικασία αφορά το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων της εταιρείας, έχοντας ως πεδίο εφαρμογής την εμφιάλωση νερού σε φιάλες PET.

Η επαναπιστοποίηση αυτή αφενός επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των διαδικασιών και τη συμμόρφωση στους κανόνες ασφαλείας, ταυτόχρονα όμως εξασφαλίζει ότι τα “Νερά Κρήτης” μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε όλο το συνεργαζόμενο δίκτυο διανομέων, εντός και εκτός συνόρων.

Η “Νερά Κρήτης” ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003, αξιοποιώντας μια από τις πιο καθαρές πηγές ύδατος στην Ελλάδα, στα Λευκά Όρη της Κρήτης. Το 2007 ξεκίνησε τη διάθεση κλασσικών συσκευασιών νερού, αποκτώντας παρουσία σε όλη την Ελλάδα ενώ ξεκίνησε την εξαγωγική της δραστηριότητα το 2013. Σήμερα, διαθέτει παραγωγική μονάδα με εμβαδό 11.000 τ.μ. στο Βαρύπετρο του Δήμου Χανίων, δύο αποθήκες στην Αθήνα –στις Αχαρνές και στο Κορωπί- και δύο υποκαταστήματα σε Οινόφυτα και Χίο. Τα προϊόντα της, πέραν της Ελλάδας, εξάγονται σε 34 χώρες μέσω συνεργασιών με τις μεγαλύτερες αλυσίδες διανομής. Η εταιρία επενδύει συνεχώς σε νέο εξοπλισμό, εφαρμόζει ενδελεχείς ελέγχους σε όλα τα στάδια παραγωγής- εμφιάλωσης, εξασφαλίζοντας έτσι την κυκλοφορία εμφιαλωμένου νερού με υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά.

H Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TÜV HELLAS (TÜV NORD), κα Μαρία Φραγκιαδάκη, τόνισε ότι “η σταθερή -συνεχής και επιτυχημένη- συνεργασία της εταιρείας ‘Νερά Κρήτης’ με τον Φορέα μας από το 2004 αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη της δέσμευσης της για την παροχή ασφαλούς και ποιοτικού προϊόντος. Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για μια ακόμη ελληνική, εξωστρεφή επιχείρηση που με τη σειρά της εμπιστεύεται τον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα”.