Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία κατάθεσης προσφορών από κατασκευαστικές εταιρείες για το μεγάλο έργο ανακατασκευής των ξενοδοχείων που έχει αποκτήσει η Goldman Sachs στη Χαλκιδική. Η συνολική εκτιμώμενη επένδυση θα ανέλθει στα 108 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τα τρία ξενοδοχεία πρώην ιδιοκτησίας του ομίλου Γρηγοριάδη, τα οποία πέρασαν στην ιδιοκτησία της Goldman Sachs έναντι ποσού 70 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους είναι έως και τις 19 Ιουλίου, ενώ κληθεί να συμμετάσχουν όλες οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες έβδομης αλλά και έκτης τάξης. Με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, στόχος είναι η επένδυση να έχει ολοκληρωθεί πριν τη σεζόν του 2026 και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς τα ξενοδοχεία να βρίσκονται σε λειτουργία προκειμένου να είναι σε θέση να υποδεχτούν τους πρώτους επισκέπτες.

Πεντάστερο τουριστικό συγκρότημα 1.000 κλινών
Στον σχεδιασμό είναι η δημιουργία ενός πεντάστερου συγκροτήματος 1.000 κλινών σε έκταση 146 στρεμμάτων κατά μήκος 585 μέτρων ακτογραμμής, το οποίο θα αναλάβει η Ousia Hospitality Platform, η πλατφόρμα της Goldman Sachs με έδρα στην Αθήνα, η οποία έχει ως αντικείμενό της και τον εντοπισμό νέων ευκαιριών στην ελληνική αγορά και τη στρατηγική επανατοποθέτησης μεγάλων resorts, όπως είναι αυτό της Χαλκιδικής, στον τουριστικό χάρτη. Η επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων που υλοποιούνται στην Ελλάδα και αποτελεί συνέχεια της συμφωνίας που υπογράφηκε στις 13 Απριλίου του 2022 και αφορούσε στο τετράστερο Pallini Beach, στο πεντάστερο Theophano Imperial Palace και στο τετράστερο Athos Palace.

Προτίμηση για μεγάλα ιδιωτικά κατασκευαστικά έργα
Όπως έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος της αγοράς στο Build, τα ιδιωτικά έργα και τα έργα ΣΔΙΤ αποτελούν προτεραιότητα για το σύνολο των κατασκευαστικών εταιρειών, τόσο λόγω της διαδικασίας επιλογής του αναδόχου όσο και λόγω του ότι προσφέρουν καλύτερα περιθώρια κέρδους σε σύγκριση με τα δημόσια έργα, για τα οποία ο ανταγωνισμός φέρνει συχνά ιδιαίτερα υψηλές εκπτώσεις από πλευράς των ενδιαφερόμενων. Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο έργο έχει συγκεντρώσει έντονο ενδιαφέρον από αρκετές πλευρές προκειμένου να αναλάβουν την εκτέλεσή του. Σημειώνεται, ότι το Pallini Beach κατασκευάστηκε το 1972 και ανακαινίστηκε πριν το 2000, το Athos Palace κατασκευάστηκε το 1976 και ανακαινίστηκε το 2005, ενώ το πέντε αστέρων Theophano Imperial Palace ανεγέρθηκε το 1976 και η τελευταία ανακαίνιση έγινε το 2010. Μέσα στο συγκεκριμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα υφίστανται εστιατόρια, bars, πισίνες, αίθουσες συνεδριάσεων, καταστήματα τουριστικών ειδών, αθλητικές εγκαταστάσεις, θαλάσσια σπορ, θέσεις στάθμευσης και αποθηκευτικούς χώρους.