Στην υλοποίηση τεσσάρων «πράσινων» επενδύσεων σε κτίρια γραφείων και logistics προχωρά αυτή τη χρονική περίοδο η Trastor, για τις οποίες το συνολικό ύψος επενδύσεων ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ.
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο κτιριακό συγκρότημα που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε την πολυεθνική εταιρεία επί της οδού Αμαρουσίου Χαλανδρίου 18-20 στο Μαρούσι. Ειδικότερα, τη μελέτη για το έργο ανακαίνισης του κτιρίου γραφείων έχει αναλάβει η Α&Μ Architects και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η ανακαίνιση της β’ πτέρυγας του ακινήτου, όπου βρισκόταν η Bayer.

Στην α’ πτέρυγα συνεχίζει να στεγάζεται ο όμιλος Φουρλή, ο οποίος θα εγκαταλείψει τον χώρο εντός του Μαρτίου, με σκοπό να μετακομίσει σε νέα έδρα στο εμπορικό πάρκο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, στις κτιριακές εγκαταστάσεις όπου βρίσκεται η IKEA. Κατόπιν, θα ξεκινήσει και η αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση και της α’ πτέρυγας. Η επένδυση για την ανακατασκευή του ακινήτου μαζί με τη μελέτη, ανέρχεται συνολικά στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Όπως πληροφορούμαστε, υφίσταται έντονο ενδιαφέρον από πολυεθνικές εταιρείες και το κτίριο πρόκειται να λάβει πιστοποίηση κατά BREEAM.

Το Albatros της οδού Χειμάρρας
Σε ό,τι αφορά στο κτίριο Albatros, που κατασκευάζεται επί της οδού Χειμάρρας στη συμβολή της με την οδό Αμαρουσίου Χαλανδρίου στο Μαρούσι, κατασκευάζεται ένα νέο συγκρότημα γραφείων.

Τη μελέτη υλοποίησε η ISV και την κατασκευή έχει αναλάβει η Diolkos.
Το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα θα είναι έτοιμο προς λειτουργία στο πρώτο τρίμηνο του 2025. Η επένδυση σε αυτή την περίπτωση ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ ως προς την κατασκευή και μελέτη του κτιρίου. Το οικόπεδο όπου πραγματοποιείται η κατασκευή προήλθε από τη συνένωση δύο όμορων εκτάσεων που απέκτησε η Trastor από διαφορετικούς ιδιοκτήτες, τα οποία συνένωσε. Το κτίριο γραφείων που θα δημιουργηθεί θα διαθέτει σχεδόν 5.000 τ.μ. χώρους γραφείων και στα 9.775 τετραγωνικά μέτρα θα ανέλθει η μεικτή επιφάνεια. Το εν λόγω ακίνητο θα πιστοποιηθεί κατά Leed.

Στη Βασιλίσσης Σοφίας 94, στο κτίριο που είχε κατασκευάσει ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς και μέχρι πρότινος στεγάζονταν γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, τη μελέτη ανακατασκευής υλοποίησε το γραφείο του Αλέξανδρου Σαμαρά και συνεργατών. Αυτή την περίοδο, η Trastor βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής αναδόχου για το έργο. Η επένδυση στο συγκεκριμένο ακίνητο θα ανέλθει σε περίπου 8 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2024.

Και το συγκεκριμένο ακίνητο, η επιφάνεια του οποίου ανέρχεται στα 5.329 τετραγωνικά μέτρα, θα πιστοποιηθεί κατά Leed. Επιπλέον, η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων κατασκευάζει αποθήκη στον Ασπρόπυργο, επιφάνειας 8.500. Θα πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο logistics center με πιστοποίηση κατά Leed. Η συγκεκριμένη αποθηκευτική εγκατάσταση θα έχει 14 μέτρα ύψος. H εταιρεία που θα το μισθώσει θα είναι από τον χώρο του 3PL (3rd party logistics). Η επένδυση για τις νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις είναι περίπου 5 εκατ. ευρώ. Την κατασκευή έχει αναλάβει η Karpathios Development.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build