Σε επένδυση για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου logistics center στην Ελευσίνα προχωράει αυτή την περίοδο ο όμιλος Φουρλή σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Build. Ο όμιλος έχει αποκτήσει μέσω της θυγατρικής του Trade Estates ΑΕΕΑΠ το 50% της εταιρείας Rets Α.Ε. από την οικογένεια Τσιγαρίδη, η οποία και διατηρεί το υπόλοιπο 50% των μετοχών της εταιρείας. Όπως πληροφορούμαστε αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασίας συνένωσης των οικοπέδων στην Ελευσίνα, με την αγορά και άλλων όμορων εκτάσεων με τις υφιστάμενες ιδιοκτησίες, προκειμένου να δημιουργηθεί μία ενιαία έκταση που θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Το ποσό που κατέβαλε η Trade Estates για την απόκτηση του 50% της Rets και εν προκειμένω της ιδιοκτησίας στην Ελευσίνα μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ανήλθε συνολικά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, με βάση την τελευταία αποτίμηση της συμμετοχής της θυγατρικής του ομίλου Φουρλή στην Rets Α.Ε, η αξία της ανήλθε στα 2,74 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο η Rets εξέδωσε ομολογιακό δάνειο έως 10,28 εκατομμύρια ευρώ με χρονική διάρκεια αποπληρωμής 7 ετών με στόχο την υλοποίηση της επένδυσης, ενώ έχει λάβει και δάνειο 1,8 εκατ. ευρώ από την Trade Estates.

Το προσύμφωνο μίσθωσης της ιδιοκτησίας
O όμιλος Φουρλή έχει προχωρήσει δια της Trade Estates ΑΕΕΑΠ σε προσύμφωνα μίσθωσης του χώρου σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία στον τομέα της λιανικής, η οποία πρόκειται να αξιοποιήσει την εγκατάσταση μετά την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών.

Η κίνηση αυτή έχει ανάλογο χαρακτήρα με άλλες ενέργειες του ομίλου Φουρλή τόσο στην περίπτωση της Ten Brinke με ανάπτυξη εμπορικών κέντρων στην Πλατεία Κένεντι, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις παλιές εγκαταστάσεις ξυλείας της ΑΒΕΞ στην Πάτρα. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο όμιλος και συγκεκριμένα η Trade Estates με την Ten Brinke έχουν συστήσει κοινές εταιρείες με συμμετοχή 50-50, όπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών το σύνολο της ιδιοκτησίας περιέρχεται στην κατοχή της πρώτης. Ιδιαίτερα πιθανό θεωρείται πάντως να συμβεί κάτι ανάλογο και στην περίπτωση της Ελευσίνας μετά την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του logistics center, που θα έχει επιφάνεια 56.000 τ.μ.

Το mall του Π. Τσιγαρίδη στον Ασπρόπυργο
Θα θυμίσουμε ότι ο Παναγιώτης Τσιγαρίδης, είχε αναπτύξει κατά το παρελθόν ένα φιλόδοξο project με την ονομασία West Plaza. Το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο στην περιοχή του Ασπροπύργου ξεκίνησε να λειτουργεί το 2009, ωστόσο η πορεία του δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο επιχειρηματίας είχε επενδύσει για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση ποσό ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της εταιρείας του LC Development. Μεταξύ των καταστημάτων που αρχικά στέγαζε το εμπορικό κέντρο ήταν οι Benetton, Sprider, Βάρδας, Μαρινόπουλος (στη συνέχεια Σκλαβενίτης), Alex Pack, Διάφανο, Jumbo και αρκετές ακόμη.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build