Η Vitex A.E. συνέβαλε στην  αναβάθμιση και στην προστασία των εσωτερικών χώρων του νοσοκομείου “Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο”, προσφέροντας χρώματα που διαμορφώνουν ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους επιστήμονες υγείας, τους ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου. Έτσι, αποδεικνύει έμπρακτα πως δρα σεβόμενη το κοινωνικό σύνολο και με ευαισθησία απέναντι στον τομέα Υγείας της χώρας. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης ΕΚΕ είναι η δημιουργία ενός “τείχους” προστασίας για την πρόληψη και τον περιορισμό της COVID-19 και ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων μέσω των βαμμένων επιφανειών.

Το πλαστικό χρώμα Vitex with Vairo (ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ ΕΟΦ: 90167/04-10-2021) προσφέρει αντιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες στους βαμμένους εσωτερικούς τοίχους, σύμφωνα με τρία καταξιωμένα ευρωπαϊκά εργαστήρια*. Πρόκειται για μία ελληνική καινοτομία και έχει λάβει άδειες κυκλοφορίας σε πολλά κράτη από τους αντίστοιχους Οργανισμούς Φαρμάκων. Εφαρμόζοντας Vitex with Vairo σχεδόν εκμηδενίζεται η δυνατότητα μετάδοσης -μέσω των βαμμένων επιφανειών- πληθώρας ιών (ανάμεσά τους και ο  SARS-CoV2), ενώ είναι εξίσου αποτελεσματικό και στην εξουδετέρωση πολλών βακτηρίων όπως τα E. coli, St. Aureus, Klebsiella pneumoniae, Enterococcus hirae, Pseudomonas Aeruginosa, τα οποία ενοχοποιούνται και για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

 

*Οι έλεγχοι και οι βιοδοκιμές πραγματοποιήθηκαν βάσει των προτύπων ISO 21702:2019, ISO 22196:2011 και των προτεινόμενων πρακτικών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ – OECD) για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των αντικειμένων που έχουν υποστεί επεξεργασία με αντιμικροβιακά πρόσθετα (ENV / JM / MONO (2018) 20: 2019).