Τη φιλοσοφία της Πλουμής Σωτηρόπουλος ανέλυσε ο επικεφαλής της ελληνικής κτηματομεσιτικής εταιρείας, Γιάννης Πλουμής, σε εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 της χρόνων.
«Τα προηγούμενα εκατό χρόνια η εταιρεία μας μεγάλωσε έχοντας ως οδηγό το όραμα του ιδρυτή της, Ιωάννη Σωτηρόπουλου, τις αρχές της αλλά και με τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και την επιμονή των πολυάριθμων συνεργατών και υπαλλήλων της», τόνισε, αρχικά, ο κ. Πλουμής.

Και πρόσθεσε: «Απαραίτητο είναι, για εμάς, να σεβόμαστε και να τιμούμε τους πελάτες μας, να είμαστε έντιμοι, ακέραιοι και αποτελεσματικοί και να εργαζόμαστε έχοντας στο νου όχι το γρήγορο κέρδος μα τη μακροπρόθεσμη σχέση με τους πελάτες μας. Αυτές οι αρχές μας έφθασαν ως εδώ και αποτελούν τον οδηγό μας με τον οποίο θα συνεχίσουμε να κινούμαστε προς τα εμπρός και στα επόμενα εκατό μας χρόνια». Ο λόγος, κατόπιν, πέρασε στην τέταρτη γενιά της εταιρείας, στα αδέλφια Σοφία και Ηλία Μεταξά, που αναφέρθηκαν εν συντομία στην ιστορία της εταιρείας και στην κληρονομιά του Ι. Σωτηρόπουλου. Σημειώνεται, ότι η Πλουμής-Σωτηρόπουλος διαθέτει αρχείο με στοιχεία που αφορούν ακίνητα στην Ελλάδα από το 1930, εξειδικεύεται στα πολυτελή ακίνητα, ενώ αποτελεί αντιπρόσωπο στη χώρα μας της κορυφαίας διεθνώς κτηματομεσιτικής εταιρείας Christie’s International Real Estate.