Για το μέλλον του τεχνικού κόσμου στην ψηφιακή εποχή συζήτησαν, στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο κ. Στασινός μίλησε για τα όσα έχουν ήδη γίνει για την ψηφιοποίηση στον κλάδο των μηχανικών και υπογράμμισε πως αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. «Τελειώνουμε τον ενιαίο ψηφιακό χάρτη που περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα για μία αδειοδότηση. Στον νέο ψηφιακό χάρτη θα βλέπω όρους δόμησης χρήσης γης σε ένα οικόπεδο όπου θέλω και θα εκδίδω μετά από λίγο άδεια στο σύστημα e-άδειες, ενώ περιμέναμε πριν από δέκα χρόνια έξω από την πολεοδομία στις 6 το πρωί να πάρουμε χαρτί προτεραιότητας», ανέφερε.

Ο κ. Παπαστεργίου μίλησε για το λεγόμενο New Space, τους δορυφόρους χαμηλής τροχιάς, που θα δίνουν λύσεις «από ψηλά» και θα μπορούν να αξιοποιούνται όταν, για παράδειγμα, σημειώνονται πυρκαγιές και πλημμύρες, καθώς, όπως εξήγησε, μπορούν να δίνουν «πληροφορία με τεράστια λεπτομέρεια, χρήσιμη για όσους χρειαστούν πολιτική προστασία, πολεοδομία, έχουμε ακόμα και λύση για τις παραλίες μας».
Χαρακτήρισε ακόμα «τεράστια ευκαιρία και, συνάμα, μία τεράστια πρόκληση» για έναν μηχανικό να εξερευνήσει κομμάτια που μέχρι σήμερα δεν είχε στο μυαλό του.