Στη δημιουργία συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών πρόκειται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα η Prodea Investments σε έκταση που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση με την επένδυση του Ελληνικού, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Build. Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της οικόπεδο στην οδό Τρίτης 22 στο Ελληνικό, όπου προτίθεται να δημιουργήσει το συγκεκριμένο οικιστικό συγκρότημα, ενώ το project βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης. Η συνολική έκταση του οικοπέδου είναι 2,5 στρέμματα. Ήδη ο σχεδιασμός του κτιρίου έχει ολοκληρωθεί. Το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα όταν θα δημιουργηθεί πρόκειται να διατεθεί προς πώληση καθότι δεν αποτελεί προτεραιότητα της Prodea να το διατηρήσει στο χαρτοφυλάκιό της. Πρόκειται να δημιουργηθούν δύο κτίρια πολυτελών διαμερισμάτων.

Άνοιγμα στις κατοικίες
Η εταιρεία έχει κάνει άνοιγμα το τελευταίο διάσημα στον τομέα των κατοικιών, δημιουργώντας κατά κύριο λόγο οικιστικές αναπτύξεις προς ενοικίαση και όχι προς πώληση όπως θα συμβεί στην περίπτωση του Ελληνικού.
Αυτή τη στιγμή το χαρτοφυλάκιο της Prodea περιλαμβάνει περισσότερες από 330 ιδιοκτησίες με το ενεργητικό της να υπερβαίνει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία real estate στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η αξία αποτίμησης του συγκεκριμένου οικοπέδου στο Ελληνικό στο τέλος του 2023 ήταν στα επίπεδα των 7 εκατομμυρίων ευρώ. Η αντικειμενική του αξία είναι 4,5 εκατομμύρια ευρώ και η αξία κτήσης του ήταν 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επενδύσεις στις κατοικίες
Το συνολικό πλάνο επενδύσεων της Prodea στον τομέα της κατοικίας ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ έως τώρα, έχοντας κάνει την αρχή με πέντε οικιστικά project στην Αττική και συνεχίζοντας και με άλλα στη συνέχεια, συνάπτοντας στρατηγική συνεργασία με ειδικευμένη ομάδα developers. Να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την προαναφερόμενη επένδυση στην περιοχή του Ελληνικού, τα περισσότερα οικιστικά projects που αναπτύσσονται απευθύνονται στην μέση ελληνική οικογένεια. Πρόκειται για οικιστικά ακίνητα στις οδούς Ιλιάδος 87 στον δήμο Αθηναίων, στην οδό Μαλέα 5 στην Καλλιθέα, στην οδό Λομβάρδου 123 στον δήμο Αθηναίων, στην οδό Ρουμπέση 7 στον δήμο Αθηναίων, τα οποία αναπτύσσονται υπό την εταιρεία BTR Hellas Mονοπρόσωπη ΙΚΕ.

Υπό ανάπτυξη κατοικίες είναι αυτές που διατηρεί ιδιοκτησία στην οδό Κυψέλης 27-29 στον δήμο Αθηναίων σε οικόπεδο 619 τετραγωνικών μέτρων υπό την εταιρεία BTR Hellas II Μονοπρόσωπη ΙΚΕ. Υπό ανάπτυξη επίσης είναι οι κατοικίες στην οδό Αθανασίου Διάκου 13 στην Κηφισιά σε οικόπεδο επιφάνειας 1.820 τ.μ. καθώς και στην οδό Ύδρας 27 στο Χαλάνδρι σε οικόπεδο 769 τ.μ. υπό την εταιρεία Wise Athanasia Μονοπρόσωπη ΙΚΕ. Υπό ανάπτυξη είναι επίσηςκ ατοικίες στην οδό Μυρτιάς 2 στην Κηφισιά σε οικόπεδο 3.343 τ.μ. υπό την εταιρεία Wise Louisa Μονοπρόσωπη Α.Ε. καθώς και στην οδό Ρούμελης 31 στην Αγία Παρασκευή σε οικόπεδο 1.248 τ.μ. υπό την εταιρεία Θερμοπυλών 77 Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.