Ακόμη ένα ξενοδοχείο με κατοικίες ετοιμάζει η Brown, αυτή τη φορά στην Κύπρο, στην οποία μέχρι ώρας δεν είχε παρουσία. Ο ισραηλινός όμιλος βρίσκεται προ των πυλών των εγκαινίων του Brown Limassol στην οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό, ενώ βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι το θέρετρο θα περιλαμβάνει 10 κατοικίες, εκτός των 134 κλειδιών. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία έχει στα σκαριά ξενοδοχείο με κατοικίες και στην Αθήνα, στην οδό Πειραιώς. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για condo hotel, δηλαδή κατάλυμα σε τμήμα του οποίου επιτρέπεται η σύσταση οριζοντίων και καθέτων ιδιοκτησιών και η μακροχρόνια εκμίσθωσή τους σε τρίτους με τη μορφή ανεξαρτήτων διαμερισμάτων ή κατοικιών και τα διαμερίσματα φτάνουν τα 77, μια επένδυση που υπολογίζεται σε 15 εκατομμύρια.

Ακόμη ένα κοινό χαρακτηριστικό που έχει η απόβαση της Brown με την πρώτη της επένδυση στη Μεγαλόνησο είναι το όνομα του αρχιτεκτονικού γραφείου που έχει αναλάβει το έργο. Ο σχεδιασμός ανήκει στους Elastic Architects με επικεφαλής τη Ρία Βογιατζή, γραφείο που έχει υπογράψει κι άλλα έργα της Brown, όπως το ένα από δύο θέρετρα στην Κορινθία – αυτό που κατασκευάζεται στη θέση του παλιού Χανικιάν – και το ξενοδοχείο στην οδό Λυκούργου στο κέντρο της Αθήνας.

Μιλώντας για το θέρετρο στην Κύπρο, πέρα από τα 134 δωμάτια και τις 10 κατοικίες, θα περιλαμβάνει 1.934 τ.μ. εμπορικών χώρων, café, πισίνα στην οροφή, spa και γυμναστήριο. Η ομάδα που αναπτύσσει το project είναι, σύμφωνα με την περιγραφή, «εμπνευσμένη από το παρελθόν και γράφει ένα νέο κεφάλαιο στη συναρπαστική ιστορία της πόλης με μια ολοκαίνουργια πολύπλευρη ανάπτυξη που προσφέρει ένα σύγχρονο όραμα για την αστική ζωή, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου».

Το ακίνητο βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, σε έναν δρόμο γνωστό ως τον πιο σημαντικό εμπορικό δρόμο στη Λεμεσό. Mε τη βελτιστοποίηση της πιθανής χρήσης του κτιρίου και τη συνεκτίμηση της προνομιακής τοποθεσίας, ο όμιλος εισάγει έναν πολύπλευρο προορισμό με στοιχεία λιανικής, φιλοξενίας και κατοικίας. Αναφορικά με την αρχιτεκτονική του, «το έργο θα είναι μια εμβληματική, αστραφτερή νέα προσθήκη που θα οδηγήσει σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Το κτίριο “αμφισβητεί” την αντίληψη για το τι αντιπροσωπεύει η πόλη σήμερα, με αυτοπεποίθηση να εκπέμπεται από τις καμπύλες που προσφέρουν ένα “αντίδοτο” στο συνηθισμένο».
Να σημειωθεί ότι η τοποθεσία που επέλεξε η Brown για την παρθενική της εμφάνιση στην Κύπρο απέχει 50 λεπτά από τα αεροδρόμια της Πάφου και της Λάρνακας, 15 λεπτά από το λιμάνι και τη μαρίνα της Λεμεσού και 12 λεπτά από το Κάστρο της πόλης.

Από τα παλιά γραφεία του ΚΚΕ στην Κορινθία το νέο brand
Το σχέδιο του ιδρυτή της Brown, Leon Avigad προβλέπει περισσότερα από 50 ξενοδοχεία σε Ισραήλ, Ελλάδα και Ευρώπη έως το 2022, ενώ στη χώρα μας έχει θέσει στόχο τα 40 θέρετρα έως το 2023. Στο πλάνο είναι να επεκτείνει το brand της Dave – με το οποίο έκανε ντεμπούτο στα παλιά γραφεία του ΚΚΕ στην Ομόνοια – στην Κορινθία, με τα Dave by the Beach και Dave by the Beach Sisters στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ ετοιμάζει 4 ξενοδοχεία στο Ισραήλ, τα Vista Hotel, Palms Hotel, WOM και Brown 42°.