Το φθινόπωρο του 2023 αναμένεται  η ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής αναβάθμισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, έκτασης 340 στρεμμάτων, όποτε και θα αποδοθεί στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σχετική σημερινή ανακοίνωση του δήμου Παύλου Μελά.

Η υλοποίηση του έργου “Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά” ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου 2021, με κύρια εργασία τις κατεδαφίσεις των πρώτων κτηρίων και βοηθητικών κτισμάτων και ακολούθησαν οι παρεμβάσεις κοπής ξερών και επικίνδυνων δένδρων τις τελευταίες ημέρες του 2021.

Με την έλευση του Φεβρουαρίου, οι εργασίες ανανέωσης και προστασίας της υφιστάμενης βλάστησης συνεχίζονται με τα κλαδέματα για απομάκρυνση ξερών κλαδιών, αραίωση της φυτικής κόμης και διαμόρφωση σχήματος τόσο στα υγιή πεύκα της κεντρικής αλέας που διακρίνονται από την οδό Λαγκαδά, όσο και για τις υπόλοιπες δενδροστοιχίες πεύκων και άλλων κωνοφόρων που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του πρώην στρατοπέδου.

“Σε ένα περιβάλλον τοξικό που διαμόρφωσαν οι πολλαπλές κρίσεις, οικονομική, υγειονομική, κοινωνική, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναζητά τους βέλτιστους τρόπους να διαχειριστεί τον αντίκτυπο αυτών των κρίσεων στη ζωή των συνανθρώπων μας και να κάνει τις υπερβάσεις με το βλέμμα στο μέλλον. Στον Δήμο Παύλου Μελά, δώσαμε μυαλό και καρδιά για να επεκτείνουμε τους ορίζοντες της πόλης μας, με την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου και τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, που θα συνδέσει το παρελθόν της δυτικής Θεσσαλονίκης με το μέλλον. Από τις τελευταίες εβδομάδες του 2021, ξεκίνησε βήμα βήμα η υλοποίηση του πρώτου έργου παρέμβασης στο μεγάλο δημόσιο χώρο των 340 στρεμμάτων, η «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά», με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το φθινόπωρο του 2023.

Συνεχίζουμε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο με εργασίες που αφορούν στην ανανέωση, διαμόρφωση και προστασία της υφιστάμενης βλάστησης παράλληλα με τη δημιουργία των δικτύων υποδομής που είναι αναγκαίες για τις προβλεπόμενες χρήσεις γης. Προετοιμαζόμαστε για την εγκατάσταση των νέων φυτεύσεων, εμπλουτίζουμε το φυσικό στοιχείο στον τόπο μας, διαχειριζόμαστε υπεύθυνα μια μοναδική ευκαιρία αξιοποίησης ενός μεγάλου δημόσιου χώρου, μεταμορφώνουμε ένα εγκαταλελειμμένο πρώην στρατόπεδο, σε ένα τοπόσημο της Θεσσαλονίκης”, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, για την εξέλιξη των εργασιών στο υπό δημιουργία Μητροπολιτικό Πάρκο.