Τη στρατηγική σημασία που έχει για τον όμιλο Φάις η Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει τόσο η επένδυση στην αγορά Μοδιάνο όπου ήδη το 70% των ιδιοκτησιών είναι κατοχυρωμένο από τους νέους τους ενοίκους μέσω συμβολαίων που έχουν υπογράψει, όσο και η απόκτηση η απόκτηση ενός επιπλέον ποσοστού 25% εκτός από το 25% που ήδη είχε, στο κτιριακό συγκρότημα Μύλοι Αλλατίνη στην περιοχή Σοφούλη της συμπρωτέυουσας.

Πληροφορίες με γνώση του θέματος αναφέρουν ότι ο όμιλος εφόσον καταφέρει να αποκτήσει και το υπόλοιπο 50% της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας στον επόμενο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στις 16 Νοεμβρίου, εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός μεικτού project κατοικιών και φιλοξενίας. Θα θυμίσουμε ότι το 50% του κτιριακού συγκροτήματος των Μύλων Αλλατίνη έχει ήδη περιέλθει στην ιδιοκτησία της εταιρείας All Επενδύσεις Ακινήτων ΜΙΚΕ συμφερόντων του ομίλου. Το σύνολο του ακινήτου αποτελείται από μια έκταση συνολικής επιφάνειας 27.752,77 τετραγωνικών μέτρων, από την οποία ρυμοτομούνται τρία τμήματα επιφάνειας 160,94τ.μ., 1.562,48τ.μ. και 19,31τ.μ. αντίστοιχα.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε κάθε περίπτωση μετά την ολοκλήρωση και του επικείμενου πλειστηριασμού που θα καθορίσει εν πολλοίς το καθεστώς ιδιοκτησίας στο συγκεκριμένο ακίνητο. Το πρώην βιομηχανικό ακίνητο παραμένει ανενεργό και ερειπωμένο για περίπου τρεις δεκαετίες, καθότι η αλευροβιομηχανία που αξιοποιούσε τις εγκαταστάσεις έχει διακόψει τη λειτουργία της στη συμπρωτεύουσα ήδη από τη δεκαετία του 1980.

Ιδανική τοποθεσία για τουριστική και οικιστική αξιοποίηση
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντως το πιο ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση ακινήτου είναι το γεγονός ότι βρίσκεται εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης, γεγονός που το καθιστά προνομιακό για τουριστική αλλά και οικιστική αξιοποίηση. Το οικόπεδο βρίσκεται συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Γεωργίου Παπανδρέου 42-46 και Αποδήμου Ελληνισμού στη συνοικία Ντεπώ της περιοχής Ποσειδώνιο στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για ένα κτίριο που έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο, ενώ κατασκευάστηκε στο τέλος του 19ου αιώνα, με την αρχιτεκτονική του να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα βιομηχανικού ακινήτου της συγκεκριμένης περιόδου.

Θα θυμίσουμε ότι και κατά το παρελθόν το εν λόγω ακίνητο είχε ενταχθεί στο πλαίσιο παρουσίασης ενός φιλόδοξου σχεδίου με την ονομασία Πολιτεία Αλλατίνη, σύμφωνα με το οποίο ο χώρος επρόκειτο να αξιοποιηθεί με την κατασκευή ενός οικιστικού project με χώρους πρασίνου. Ωστόσο έλαβαν χώρα αρκετές αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής με αποτέλεσμα την παραπομπή της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την διακοπή κάθε φιλόδοξου εγχειρήματος προς υλοποίηση. Να σημειωθεί ότι εντός της συνολικής εγκατάστασης υπήρχαν παλαιότερα 35 κτίρια με συνολική δομημένη επιφάνεια 18.291 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία κατεδαφίστηκαν το 2003. Ανάμεσά τους υπήρχε και ένας σημαντικός αριθμός διατηρητέων ακινήτων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build