Σε πλήρη βρίσκεται η εξέλιξη της διαδικασίας για την παροχή του δικαιώματος αντιπαροχής από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στην ΓΕΚ Τέρνα για το προνομιακό οικόπεδο που βρίσκεται έναντι του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Το συγκεκριμένο ακίνητο που είναι ίσως το τελευταίο εναπομείναν στον άξονα της λεωφόρου Κηφισίας και μάλιστα στην περίμετρο του «δαχτυλιδιού» μισθώνεται αυτή τη στιγμή από το ΤΕΕ στο Ιατρικό Κέντρο ως χώρος υπαίθριας στάθμευσης. Πηγές της αγοράς με τις οποίες επικοινώνησε το Build αναφέρουν ότι στην αντιπαροχή η Τέρνα θα έχει ποσοστό 65% και το Τεχνικό Επιμελητήριο αντίστοιχα ένα ποσοστό 35% επί του προς ανέγερση ακινήτου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν στελέχη του ΤΕΕ, η διαδικασία της αντιπαροχής υλοποιείται κατ’ εξαίρεση για το συγκεκριμένο ακίνητο και εκφράζουν την εκτίμηση ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί εντός λίγων προσεχών εβδομάδων.

Γραφεία από το ΤΕΕ και από το Ιατρικό Κέντρο στο πλαίσιο της συμφωνίας
Επί της ουσίας, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία, το ΤΕΕ θα δημιουργήσει γραφεία για λογαριασμό του στα περίπου 3.500 τετραγωνικά που του αναλογούν από τα συνολικά 10.000 τετραγωνικά μέτρα που θα είναι η ανωδομή του κτιρίου. Από την πλευρά της η Τέρνα θα είναι η ανάδοχος για την κατασκευή του κτιρίου, ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Dimand, η δεύτερη έχει συμφωνήσει για τη μίσθωση των υπόλοιπων χώρων του κτιρίου με το Ιατρικό Κέντρο, το οποίο θα στεγάσει γραφεία εντός του ακινήτου.

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή του έργου χρηματοδοτείται από τη Dimand. Ταυτόχρονα, το κτίριο θα διαθέτει και υπόγειους χώρους στάθμευσης, μέρος των οποίων θα επιδιώξει να αξιοποιήσει το Ιατρικό Κέντρο για τις αυξημένες ανάγκες του. Το νέο κτίριο θα καλύπτει κατ’ ελάχιστο τις απαιτήσεις κατά το πρότυπο LEED gold. Στο ακίνητο θα δημιουργηθούν 310 θέσεις στάθμευσης από τις οποίες οι 268 υπόγειες, 40 υπαίθριες καθώς 2 για στάθμευση μεγάλων οχημάτων.

Ένα ακόμα «πράσινο» ακίνητο γραφείων στο Μαρούσι
Nα θυμίσουμε ότι το αρχικά υπολογιζόμενο ύψος της επένδυσης είναι περί τα 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το μίσθωμα αναμένεται ότι θα υπερβεί τα 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Θα πρόκειται για βιοκλιματικό ακίνητο, το οποίο θα έρθει να προστεθεί στο διαρκώς αναβαθμιζόμενο κτιριακό απόθεμα της ευρύτερης περιοχής με ακίνητα όπως το Kaizen Campus που επίσης ανέλαβε την ανάπτυξή του η Dimand και κατασκεύασε η Μπαλλιάν Τεχνική, το πρώην κτίριο της Kodak που συνδημιουργούν η Brook Lane με την Noval αλλά και ακίνητα όπως το προς ανέγερση κτίριο γραφείων της Trastor στην οδό Χειμάρρας αλλά και το κτίριο που πρόσφατα απέκτησε η Prodea και στεγάζει τα γραφεία της Viva Wallet που είναι πιστοποιημένο κατά το πρότυπο BREEAM In-Use.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build