Στη δημιουργία νέου ξενοδοχείου το οποίο ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί προχώρησε ο όμιλος ξενοδοχείων Athenaeum Hotels. O εν λόγω όμιλος, που αναπτύσσει ξενοδοχεία πόλης, αυτή την περίοδο βάζει τις τελικές πινελιές στην ανακατασκευή του κτιρίου συμβολή της Καλλιρρόης με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης στην περιοχή Μακρυγιάννη, ωστόσο ήδη έχει ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό. Θυμίζουμε, ότι κατά το παρελθόν στεγάζονταν σε αυτό υπηρεσίες του ομίλου Eurobank, ενώ τα τελευταία χρόνια το ακίνητο παρέμενε αναξιοποίητο.

Το ξενοδοχείο πέντε αστέρων που δημιουργήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με κατασκευαστικές παρεμβάσεις στην όψη αλλά και στο εσωτερικό του, και περιλαμβάνει 52 δωμάτια και σουίτες. Βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πόλης από πλευράς τοποθεσίας καθώς έχει μέτωπο τόσο προς την Ακρόπολη όσο και προς τους στύλους Ολυμπίου Διός. Η συνολική δομημένη επιφάνεια του κτιρίου ανέρχεται συνολικά στα 2.000 τετραγωνικά μέτρα. Ήδη ο εν λόγω ξενοδοχειακός όμιλος διαθέτει τέσσερα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, το Athenaeum Grand και το Athenaeum Smart στη Λεωφόρο Συγγρού, το Athenaeum Eridanus στη Λεωφόρο Πειραιώς και το Athenaeum K-29 στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Απόκτηση μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης από την Εθνική Leasing
Για την ανακατασκευή του ακινήτου προηγήθηκε αλλαγή χρήσης του κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο. Η επένδυση υλοποιήθηκε από την εταιρεία Καλλιρρόης Ακίνητο Μονοπρόσωπη ΑΕ. Σε επικοινωνία με τον Ιωάννη Ανδρικόπουλο, εκ των ιδιοκτητών του ομίλου Athenaeum Hotels, ανέφερε ότι το κτίριο της νέας ξενοδοχειακής μονάδας αποκτήθηκε από την Εθνική Leasing μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης, ενώ τα συμβόλαια υπογράφηκαν πρόσφατα. Δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια στον ξενοδοχειακό κλάδο Πρόκειται για έναν όμιλο ο οποίος έχει εισέλθει τα τελευταία χρόνια στο ξενοδοχειακό γίγνεσθαι της Ελλάδας, με επικεφαλής του την Παναγιώτα Κελέση και τους Εύη και Χρήστο Βασιλάκη.

Mεταξύ των ιδιοκτητών είναι και ο Ιωάννης Ανδρικόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιούνταν παλαιότερα στον χώρο της Υγείας στην Τσεχία. Σημειώνεται, ότι πριν η εταιρεία διαχείρισης μονάδων φιλοξενίας εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα, η Παναγιώτα Κελέση διατηρούσε δραστηριότητα ως προμηθευτής ξενοδοχείων, με βιομηχανικά πλυντήρια τα οποία εξυπηρετούσαν τις ανάγκες επιχειρήσεων φιλοξενίας. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ένα από τα ξενοδοχεία της συγκεκριμένης αλυσίδας, το Athenaeum Palace Luxury Suites επί της λεωφόρου Συγγρού, είχε τυλιχθεί στις φλόγες το 2019, ενώ από την ανακριτική διαδικασία που είχε ακολουθήσει το συγκεκριμένο περιστατικό είχε προκύψει ότι επρόκειτο για εμπρησμό.