Σε κινήσεις διεύρυνσης της υπάρχουσας γκάμας των προσφερόμενων προϊόντων της προχωράει κατά πληροφορίες ο όμιλος Alfa Wood Group. O όμιλος, ο οποίος έχει ταυτιστεί με τον τομέα επεξεργασίας και εμπορίας ειδών ξυλείας, αναπτύσσεται και διευρύνει το εκτόπισμά του στην αγορά. Προς αυτή την κατεύθυνση εισέρχεται και στον τομέα των ειδών υγιεινής και πλακιδίων αλλά και στα προϊόντα που σχετίζονται με τον εξοπλισμό εσωτερικών χώρων όπως είναι στρώματα, φωτιστικά και υφάσματα.

Σχετικά σας είχε ενημερώσει το Build με προηγούμενο δημοσίευμά του, με αφορμή τη σχετική τροποποίηση που είχε πραγματοποιήσει ο όμιλος στο καταστατικό του στο τέλος Ιανουαρίου, προσθέτοντας επιπλέον δραστηριότητες. Πρόκειται για μία κίνηση που έρχεται ουσιαστικά να δράσει συμπληρωματικά ως προς τις υφιστάμενες δραστηριότητες του ομίλου στον τομέα της ξυλείας καθότι εκτός από προϊόντα όπως είναι τα πάνελ μοριοσανίδας, οι επιφάνειες μελαμίνης, οι πάγκοι κουζίνας, τα δάπεδα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, έχει επεκταθεί και στον τομέα των επίπλων για κατοικίες μέσω της alfaset αλλά και μέσω της Alfa Wood Home.

Η απόκτηση του εργοστασίου της Shelman
Να σημειωθεί ότι η Alfa Wood έχει αποκτήσει μέσω πλειστηριασμού και το εργοστάσιο παραγωγής της Shelman (ΕΛΠΑΝ) στην Κομοτηνή, με σκοπό να ενισχύσει την δυναμικότητά της στον συγκεκριμένο τομέα. Πρόκειται για μία κίνηση που έρχεται να καθετοποιήσει πλήρως την παραγωγή της επιχείρησης. Το εργοστάσιο της Κομοτηνής βρισκόταν σε αδράνεια τα τελευταία χρόνια, ενώ σταδιακά τον τελευταίο έναν χρόνο έχει τεθεί σε λειτουργία, πλέον υπό την ομπρέλα της Alfa Wood. Αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολεί περίπου 50 άτομα και στόχος έως και τις αρχές του 2025 είναι να έχει διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό που απασχολεί. Προβλέπεται να προστεθούν στο επόμενο διάστημα δύο νέες γραμμές παραγωγής προϊόντων μελαμίνης καθώς και μία γραμμή παραγωγής νοβοπάν.

Ο συνολικός επενδυτικός σχεδιασμός της επιχείρησης έως το 2026 προβλέπει δαπάνες που αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ με επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής ξυλείας σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου, νέες εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και προσθήκη φωτοβολταϊκών στις στέγες. Ο όμιλος αποτελεί αυτή τη στιγμή τον πιο ισχυρό παίκτη στον τομέα της ξυλείας, έχοντας σημαντική ανάπτυξη κύκλου εργασιών το 2022 στα 83,11 εκατομμύρια ευρώ από 70,14 εκατομμύρια ευρώ το 2021 και το 2023 κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τη χρήση του 2022.

Σημειώνεται, ότι τα καθαρά κέρδη του 2022 μετά από τους φόρους ήταν 9,4 εκατομμύρια ευρώ από 22,48 εκατομμύρια ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Διατηρεί ισχυρό εξαγωγικό εκτόπισμα καθώς διαθέτει προϊόντα σε 39 χώρες του κόσμου. Η εταιρεία διατηρεί υποκατάστημα στην Κύπρο καθώς και εμπορικό τμήμα στην Ιταλία, η οποία αποτελεί μία δυναμική αγορά για τον όμιλο Alfa Wood. Ποσοστό που αντιστοιχεί στο 40% του κύκλου εργασιών της εταιρείας κατευθύνεται στις εξαγωγές, ενώ επενδύει στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα μέσω της συμμετοχής της σε σειρά κλαδικών εκθέσεων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build