Δύο πολυεθνικών συμφερόντων επιχειρηματικές οντότητες, αφενός η μία προερχόμενη από τον τραπεζικό τομέα, αφετέρου η δεύτερη από τον τομέα των φαρμακευτικών σκευασμάτων βρίσκονται σε αναζήτηση της νέας τους έδρας στην Ελλάδα. Στην πρώτη περίπτωση η αμερικανική τράπεζα, JP Morgan, θα αναζητήσει τα νέα της γραφεία στην ελληνική αγορά, όπου όπως πληροφορούμαστε ακόμα δεν έχει προχωρήσει η ανάθεση σε εγχωρίως δραστηριοποιούμενο γραφείο που θα αναλάβει την αναζήτηση της νέας της έδρας. Όπως πληροφορείται το Build την πλήρη ευθύνη για την ανεύρεση των νέων γραφείων της JP Morgan θα έχουν τα κεντρικά γραφεία του Λονδίνου και όχι το ελληνικό γραφείο που ήδη υφίσταται στην Ελλάδα από το 1968.

Με το βλέμμα στην ανεύρεση υπερσύγχρονων γραφειακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι
Κατά πληροφορίες η αρχική πρόθεση των στελεχών της JP Morgan ήταν να βρουν υπερσύγχρονο χώρο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο στη συνέχεια το ενδιαφέρον τους στράφηκε στην περιοχή του Αμαρουσίου. Οι νέες εγκαταστάσεις θα χρησιμεύσουν για την στέγαση του Κέντρου Καινοτομίας Πληρωμών (Payments Innovation Lab), το οποίο θα στελεχωθεί σε πρώτη φάση από 50 άτομα. Θα θυμίσουμε ότι η τράπεζα έχει συμφωνήσει καταρχάς να αποκτήσει το 48,5% της Viva Wallet, ωστόσο το κλείσιμο της συγκεκριμένης συμφωνίας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε συζητήσεις που αφορούν στο τίμημα μελλοντικής εξαγοράς του ιδρυτή της εταιρείας, Χάρη Καρώνη, αλλά και για τα δικαιώματα μειοψηφίας που θα ασκήσει για όσο διάστημα η JP Morgan δεν έχει τον έλεγχο της πλειοψηφίας.

Σε αναζήτηση και η πολυεθνικών συμφερόντων Ζoetis
Μία ακόμα περίπτωση πολυεθνικών συμφερόντων επιχείρησης που αναζητά αυτή την περίοδο γραφεία στην Ελλάδα είναι η Zoetis Hellas, η οποία έχει αναθέσει στην Cushman & Wakefield Proprius την ανεύρεση εγκαταστάσεων γραφείων περί τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα. Θα θυμίσουμε ότι η Zoetis διατηρεί αυτή τη στιγμή εγκαταστάσεις στην οδό Φραγκογκκλησιάς 7 και πάλι στο Μαρούσι και αναζητά μεγαλύτερο χώρο προς μίσθωση προκειμένου να στεγάσει τις ανάγκες της. Να σημειωθεί ότι και τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις είχε αναλάβει να εντοπίσει και να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη μίσθωσή τους η Cushman & Wakefield Proprius και έχουν επιφάνεια 600 τετραγωνικών μέτρων, ενώ ανήκουν σε ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία.

Ποια είναι η Zoetis
H Ζoetis δραστηριοποιείται διεθνώς στον τομέα της παραγωγής και διάθεσης φαρμάκων που σχετίζονται με τα ζώα, ενώ εκτός από τα φάρμακα και τα εμβόλια που εντάσσονται στη γκάμα της, προσφέρει διαγνωστικά προϊόντα και γενετικά τεστ. Ο κύκλος εργασιών της στην Ελλάδα το 2021 ανήλθε στα 15,58 εκατομμύρια ευρώ από 12,29 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2020, τρέχοντας με ανάπτυξη 17,2%.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build