Έντονη κινητικότητα εμφανίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον τομέα του real estate από μεγάλες επιχειρήσεις που αναζητούν την επόμενή τους στέγη στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Η μία εξ αυτών είναι η Cepal Hellas, η οποία αυτή τη στιγμή μισθώνει ακίνητο της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου στη λεωφόρο Συγγρού και σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Build, η εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων οφειλών που προέρχονται από το χαρτοφυλάκιο της Alpha Bank, βρίσκεται σε αναζήτηση ενός ακόμη ακινήτου.
Το ακίνητο αυτό – εκτός από το ήδη υπάρχον της Συγγρού – θα στεγάσει την ανάπτυξη της Cepal και το διαρκώς αυξανόμενο έμψυχο δυναμικό της της στην ελληνική αγορά.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται ως συνέχεια της συμφωνίας πώλησης του 80% της Cepal Holdings και του 51% των τιτλοποιημένων ομολόγων μεσαίας και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Galaxy από την Alpha Bank στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία, Davidson Kempner τον Φεβρουάριο του 2021. Θυμίζουμε μάλιστα ότι σε συνέχεια της συγκεκριμένης συμφωνίας, τον Οκτώβριο του 2021 ακολούθησε η δεσμευτική συμφωνία της τράπεζας με την Davidson Kampner για την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Cosmos, συνολικού ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε όρους μεικτής αξίας και σε όρους συνολικής οφειλής ύψους 4,9 δισ. ευρώ.

Τη διαχείριση του συγκεκριμένου τιτλοποιημένο χαρτοφυλακίου ανέλαβε επίσης η Cepal, της οποίας το 80% διατηρεί η Davidson Kempner και το 20% η Alpha Bank. Οι προαναφερόμενες εξελίξεις οδήγησαν τη Cepal σε αναζήτηση και νέου ακινήτου που θα καλύπτει τις ανάγκες της με κυριότερες προδιαγραφές να αποτελούν ότι η επιφάνειά του θα κυμαίνεται μεταξύ 8.500 και 12.000 τ.μ. και θα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από σταθμό του μετρό.

Σε διαδικασία μετεγκατάστασης η PwC
Την ίδια στιγμή, σε αναζήτηση νέου ακινήτου φαίνεται ότι βρίσκεται και η PwC, η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει προχωρήσει στην καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης του ενός από τα δύο ακίνητα που διατηρεί στην Αττική και συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Κηφισίας, το οποίο ανήκει στην Brook Lane Capital. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η PwC φαίνεται αυτή τη στιγμή να διερευνά την αποχώρησή της και από το δεύτερο ακίνητο που στεγάζει τις εγκαταστάσεις της. Ιδιαίτερα έντονη είναι μάλιστα στην αγορά, η φημολογία που θέλει την PwC να έχει ήδη κλείσει νέα γραφεία, ενώ ιδιαιτέρως πιθανή θεωρείται με βάση τις συγκεκριμένες αναφορές, η εγκατάστασή της στα πρώην γραφεία της Εκκλησίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά επί της λεωφόρου Κηφισίας, τα οποία ανήκουν στην ιδιοκτησία της Prodea.

Ωστόσο αυτό είναι κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί με την PwC προς το παρόν να τηρεί απόλυτη σιγήν ιχθύος για το θέμα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build