Βάσει χρονοδιαγράμματος προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του The Grid, του νέου συγκροτήματος κτιρίων γραφείων που θα δημιουργήσουν η Noval Properties και η Brook Lane Capital στο Μαρούσι, επί των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, στο πρώην ακίνητο της Kodak. Όπως αναφέρεται στην ετήσια χρηματοοικονομική πληροφόρηση της εταιρείας The Grid, την οποία έχουν ιδρύσει από κοινού οι δύο εταιρείες με ποσοστό 50% η καθεμιά, στις αρχές του τρέχοντος έτους ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση των εργασιών εκσκαφών και αντιστηρίξεων και πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του εργολάβου στο πρώην ακίνητο της Kodak. Οι σχετικές εργασίες είναι σε εξέλιξη, βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος κατασκευής, ενώ μετά την ολοκλήρωσή τους και εντός του 2023 θα ακολουθήσει η έναρξη της δεύτερης φάσης της κατασκευής, η οποία αφορά στην δημιουργία τεσσάρων κτιρίων γραφείων τα οποία θα πιστοποιηθούν κατά το πρότυπο LEED.

Τροποποίηση της τραπεζικής χρηματοδότησης
Παράλληλα, η The Grid ήρθε σε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για την τροποποίηση της τραπεζικής χρηματοδότησής της, η οποία περιλαμβάνει και την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού της. Η τροποποίηση της χρηματοδότησης της εταιρείας γίνεται στο πλαίσιο αφενός της οριστικοποίησης του σχεδιασμού προϋπολογισμού και χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου, σε συνέχεια της οριστικής μελέτης, και αφετέρου της εισαγωγής στο χρηματοδοτικό σχήμα το Ταμείου Ανάκαμψης.

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2021 η The Grid εξέδωσε κοινό ομολογιακό δάνειο ονομαστικής αξίας έως 146,8 εκατ. ευρώ με την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση των ομολογιών της σειράς Α, ποσού 20 εκατ. ευρώ περίπου, μέσω της οποίας χρηματοδοτήθηκε εν μέρει η απόκτηση του πρώην κτιρίου της Kodak (η οποία στοίχισε συνολικά 28,6 εκατ. ευρώ).
Στα τέλη του περασμένου έτους, ο συνολικός δανεισμός της εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 19,7 εκατομμυρίων ευρώ. Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2023 η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, και πλέον το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται στα 21,35 εκατ. ευρώ.

Ποιοι θα «μεταμορφώσουν» τις παλιές εγκαταστάσεις της Kodak
Επικεφαλής του σχεδιασμού για το εγχείρημα της Noval και της Brook Lane έχει αναλάβει το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners, που μεταξύ άλλων έχει σχεδιάσει επίσης το master plan για το έργο της ανάπλασης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Στην ομάδα σχεδιασμού του έργου συμμετέχουν επίσης το αρχιτεκτονικό γραφείο YAP Architects (Yorgos Andreadis and Partners), η εταιρεία μελετών τεχνικών έργων ΟΜΕΤΕ AE, το γραφείο μελετών «INSTA Σύμβουλοι Μηχανικοί-Γαλάνης Κωνσταντίνος & Σία ΕΕ», η εταιρεία DENCO Στατικές Μελέτες, το αρχιτεκτονικό γραφείο Greenways, ο Architectural Lighting Designer Θάνος Ντανίλοφ, η εταιρεία ακουστικών μελετών, εφαρμογών και μετρήσεων Acou, η εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών περιβάλλοντος ENVECO και η διεπιστημονική ομάδα συμβούλων βιωσιμότητας DCarbon.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build