Στην ανάπτυξη ενός νέου πυλώνα επιχειρηματικής δραστηριότητας προχώρησε η Swot Hospitality, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Build. Η εταιρεία, που δραστηριοποιείται εκτός των άλλων στους τομείς της διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων, του μάρκετινγκ και της συμβουλευτικής για τον κλάδο της φιλοξενίας, προχώρησε πλέον και στο project management και ανάπτυξη ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δημιουργήσει δική της ομάδα μηχανικών και εξειδικευμένων μελετητών, η οποία αναλαμβάνει την υλοποίηση των έργων που η εταιρεία αναθέτει μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών σε κατασκευαστικές εταιρείες.

Τα τέσσερα πρώτα κατασκευαστικά έργα στο χαρτοφυλάκιό της
Επί του παρόντος, η Swot έχει αναλάβει τα τέσσερα πρώτα της έργα σε Ρόδο, Πόρτο Χέλι, Πάρο και Κρήτη. Στην περίπτωση του Πόρτο Χελίου, η Swot έχει αναλάβει την ανακαίνιση σε υφιστάμενες βίλες του ξενοδοχείου Nikki Beach. Θυμίζουμε, ότι στο Πόρτο Χέλι η Swot ανέλαβε και τη διαχείριση του τουριστικού συγκροτήματος Olvos Porto Heli στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, το οποίο διαθέτει τέσσερις βίλες. Στη Ρόδο, η εταιρεία υλοποιεί επίσης εργασίες ανακαίνισης σε ξενοδοχειακή μονάδα του νησιού.

Σε ό,τι αφορά στην Κρήτη και στην Πάρο, η συμμετοχή της Swot αφορά στην ανάπτυξή δύο νέων ξενοδοχείων. Η Swot, στα έργα που «τρέχει», έχει την ευθύνη επίβλεψης, ανακαίνισης ή ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων. Η εταιρεία είδε το κενό που υπήρχε στην αγορά μέσα από την εμπειρία της στη διαχείριση ξενοδοχείων, όπου σε πολλές των περιπτώσεων υπήρχε η ανάγκη από εξειδικευμένες υπηρεσίες ανακαίνισης ή ανάπτυξης ακινήτων.
Αξιοποιώντας την ευρύτερη εμπειρία της ελήφθη η απόφαση από τη διοίκηση της Swot να κινηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συγκεκριμένη δραστηριότητα της εταιρείας δεν θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες ακινήτων, εκτός των ξενοδοχείων.

Το άνοιγμα στη Σερβία και η συνεργασία με τη Marriott
H Swot συνεργάζεται ήδη με αρκετά σημαντικά ονόματα της τουριστικής αγοράς συμπεριλαμβανομένων των Hilton, Marriott International Inc., Hyatt Hotels Corporation, Nikki Beach Hotels & Resorts, ενώ φέρει επίσης πιστοποιήσεις από την Accor S.A., την Intercontinental Hotels & Resorts και την Leading Hotels of the World.Πρόσφατα όμως πραγματοποίησε και βήμα εξόδου από την Ελλάδα. Ο λόγος για τη Σερβία, μία χώρα με πολλές προοπτικές ανάπτυξης μετά τον πόλεμο, όπου η SWOT απέκτησε στη διάρκεια του 2023 οικόπεδο όπου θα χτίσει ξενοδοχείο για λογαριασμό της Marriott. Αυτό ήταν το πρώτο κατασκευαστικό project που ανέλαβε να υλοποιήσει η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία, η οποία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Σημειώνεται, ότι το 2023 η Swot συμπλήρωσε δέκα χρόνια δραστηριοποίησης στην τουριστική αγορά.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build