Με τζίρο που άγγιξε τα 26 εκατομμύρια ευρώ η Sicap Κατασκευαστική, θυγατρική του ομίλου SABO, διεκδικεί σειρά έργων υποδομής αλλά και έργα οδοποιίας, λιμενικά έργα καθώς και αρκετά ακόμη σε ακριτικά νησιά της Ελλάδας όπως οι Λειψοί καθώς και η Ιθάκη. Μάλιστα ένα από τα έργα που τρέχει αυτή την περίοδο είναι η κατασκευή της γ’ φάσης του λιμανιού στο Μαντούδι της Εύβοιας, όπου η εταιρεία μειοδότησε με ποσοστό έκπτωσης 38,9%, αφήνοντας πίσω της την ΕΡΤΕΚΑ με έκπτωση 37,59% και την Αρχιμήδης με 34,7% επί του αρχικού προϋπολογισμού. Πρόκειται για ένα έργο, ο αρχικός προϋπολογισμός για το οποίο ήταν 10 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανέφερε στο Build ο ιδρυτής της SABO, Δημήτρης Κοίλιαρης, το συνολικό ανεκτέλεστο της Sicap αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ και στόχος της εταιρείας είναι να προχωρήσει στην αναβάθμιση του πτυχίου μηχανικού από 3ης και 4ης τάξης που είναι σήμερα σε 4ης και 5ης τάξης. Η Sicap αποτελεί επί της ουσίας την δεύτερη από πλευράς τζίρου δραστηριότητα του ομίλου SABO, ο οποίος είχε κύκλο εργασιών 72 εκατομμύρια ευρώ. Κυρίαρχη είναι η δραστηριότητα στον τομέα παροχής λύσεων, μηχανολογικού εξοπλισμού και τεχνολογίας για την βιομηχανία.

Σταδιακή ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της πανδημίας στις κατασκευές
Θα θυμίσουμε ότι σε επίπεδο εταιρείας είχε προηγηθεί η πορεία του 2021 με την εταιρεία να ανακάμπτει σταδιακά από τις επιπτώσεις της πανδημίας, όταν ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 13,2 εκατομμυρίων ευρώ έναντι των 10,6 εκατομμυρίων ευρώ του 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 24,77% . Η διεύρυνση της συμμετοχής της εταιρείας σε νέα έργα σε συνδυασμό με το άνοιγμα της κατασκευαστικής δραστηριότητας το 2022, οδήγησε στον κύκλο εργασιών των 26 εκατομμυρίων ευρώ της περασμένης χρονιάς και εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω το 2023, σύμφωνα με τα στελέχη της επιχείρησης και τον επικεφαλής της, Δημήτρη Κοίλιαρη.

Kατά καιρούς η Sicap έχει αναλάβει την κατασκευή λιμενικών έργων στους Λειψούς, στην Ιθάκη και στην Πάτμο.
Αυτή την περίοδο εκτός από το Μαντούδι, εκτελεί έργο για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Επιδίωξη της εταιρείας σύμφωνα με τον κύριο Κοίλιαρη είναι να συνεργαστεί και με την ΜΕΤΚΑ για την Παράκαμψη της Χαλκίδας, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, αναλαμβάνοντας ένα μέρος του έργου ως υπεργολάβος.
Ως προς τους διαγωνισμούς που στοχεύει είναι και μικρότερα έργα όπως είναι ένα στον τομέα της οδοποιίας με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ στην Βόρεια Εύβοια.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build