Στην ολοκλήρωση της σκυροδέτησης του ξενοδοχείου Marvel που κατασκευάζεται στο Φαληράκι της Ρόδου προχώρησε η ομάδα εκτέλεσης του έργου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ένας από τους δύο κατασκευαστές του έργου, ο Παντελής Ζώταλης, επικεφαλής της Ζώταλης Μπετά, η σκυροδέτηση πραγματοποιήθηκε σε 22 ώρες και απαιτήθηκαν 4.800 κυβικά, αποτελώντας έως τώρα ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα από πλευράς συνάρτησης χρόνου και ποσότητας σκυροδέματος που απαιτήθηκε. H κατηγορία σκυροδέματος που χρησιμοποιήθηκε, όπως ανέφερε ο διευθυντής έργου και πολιτικός μηχανικός, Γιώργος Παπαθεοδωράκης, στο Build ήταν C35/45, ενώ όπως επισημαίνει τηρήθηκε πλήρως ο ελληνικός κανονισμός σκυροδέματος του 2016. Πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις κάθισης σε κάθε πρέσα καθ’ όλη τη διάρκεια της σκυροδέτησης, με βάση τα όσα αναφέρει ο ίδιος. Για την σκυροδέτηση λειτούργησαν και τα δύο συγκροτήματα σκυροδέματος που λειτουργούν στη ρόδο, αυτά της Interbeton και εκείνο της Νίκος ΑΕ που δούλεψαν με προϊόντα των βιομηχανιών Τιτάν και ΑΓΕΤ Ηρακλής αντίστοιχα.

Την άνοιξη του 2025 η παράδοση της νέας ξενοδοχειακής μονάδας
Το καινούργιο ξενοδοχείο θα είναι έτοιμο προς λειτουργία την άνοιξη του 2025. Οι εργασίες για την κατασκευή του ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2023. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 55 εκατομμύρια ευρώ.
Κατασκευαστές είναι ο Αντώνης Ζώταλης και ο Νίκος Τριανταφύλλου. Ο πρώτος έχει αναλάβει να κατασκευάσει το κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου και ο δεύτερος τα υπόλοιπα ανεξάρτητα κτίρια που βρίσκονται περιμετρικά του κεντρικού κτιρίου. Εμπειρογνώμονες σκυροδέματος (senior concrete experts) ήταν οι Αντώνης Σακκελαρίου και Νίκος Μαρσέλλος. «Πριν προχωρήσουμε στη σκυροδέτηση πραγματοποιήθηκαν δοκιμές για διάστημα ενός μήνα καθώς και επισκέψεις σε εργοστάσιο. Για τη σκυροδέτηση χρειάστηκαν πέντε πρέσες ενώ είχαμε στη διάθεσή μας και δύο εφεδρικές στο εργοτάξιο», επισημαίνει ο κύριος Παπαθεοδωράκης.

«Επιλέξαμε να πάμε σε ταχεία σκυροδέτηση επειδή υπήρχε υδροφόρος ορίζοντας και απαίτηση για μονολιθική θεμελίωση χωρίς αρμούς, ενώ χρησιμοποιήθηκε προϊόν της Penetron για τη στεγανοποίηση. Για τη σκυροδέτηση απαιτήθηκαν 40 οχήματα μεταφοράς σκυροδέματος (βαρέλες), η καθεμία εκ των οποίων τροφοδοτούσε το έργο ανά ενάμισι λεπτό», συμπληρώνει ο ίδιος. Συνολικά 222 κλειδιά – 4.500 τετραγωνικά μέτρα η κάτοψη Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα αποτελέσει όμορφη εγκατάσταση με το υφιστάμενο ξενοδοχείο Amada Colossos Resort, συμφερόντων του επιχειρηματία, Άρη Σουλούνια. Κατά την ολοκλήρωση του έργου το ξενοδοχείο θα έχει δέκα ορόφους ανωδομή και δύο υπόγεια. Η κάτοψη του ξενοδοχείου είναι 4.500 τετραγωνικά μέτρα και θα διαθέτει συνολικά 222 κλειδιά, ενώ η κατάταξή του θα είναι πέντε αστέρων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build