Ιδιαίτερα επίκαιρη είναι η συζήτηση που αφορά στο ενδεχόμενο συμμετοχής των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη, για το ενδεχόμενο απόκτησης συμμετοχής στον όμιλο Ιντρακάτ, όπως επιβεβαιώνουν στο Build πηγές προσκείμενες στους δύο πρώην μετόχους του ομίλου Ελλάκτωρ. Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στην απόκτηση ποσοστού πλειοψηφίας στην Ιντρακάτ, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές έχει γίνει ήδη πρόταση προς τον Σωκράτη Κόκκαλη, με τον οποίο οι δύο εφοπλιστές έχουν βρεθεί σε κοινό τραπέζι συζητήσεων. Σημειώνεται ότι η Ιντρακάτ διατηρεί κεφαλαιοποίηση στα 177,12 εκατομμύρια ευρώ, με κύκλο εργασιών στα 214,8 εκατομμύρια ευρώ το 2021 από 174,5 εκατομμύρια ευρώ το 2020.

Πρόκειται ωστόσο για μία ζημιογόνα οντότητα με αποτελέσματα μετά από φόρους το 2021, αρνητικά στα -22,6 εκατ. ευρώ από -12,4 εκατ. ευρώ το 2020. Την ίδια στιγμή το ανεκτέλεστο του ομίλου αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ, κάτι που αναφέρθηκε στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Σε ό,τι αφορά τις πλευρά Μπάκου – Καϋμενάκη, έχοντας κινηθεί προς την πλευρά της Ιντρακάτ και μετά τις συζητήσεις που έχουν γίνει με τον Σωκράτη Κόκκαλη, εκκρεμεί αυτή τη στιγμή η απάντηση του επιχειρηματία.

«Αν υπάρχουν κουβέντες θα ανακοινωθούν από εκεί που πρέπει»
Στα όσα μέχρι στιγμής βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο αντιπρόεδρος του ομιλου Intrakat, Δημήτρης Κούτρας τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων, χωρίς ουσιαστικά να διαψεύδει ότι υφίσταται επαφή μεταξύ της εταιρείας και των Μπάκου και Καϋμενάκη. «Για να τελειώνουμε με τα δημοσιεύματα, εμείς είμαστε ένα θεσμικό όργανο. Ως Intrakat δεν έχουμε τίποτα να πούμε γι’ αυτά, ούτε κουβέντες κάνουμε. Αυτά θα ανακοινωθούν, αν υπάρχουν κουβέντες, που δεν ξέρω αν υπάρχουν, από εκεί που πρέπει».

Θα θυμίσουμε ότι οι δύο εφοπλιστές άντλησαν 182 εκατ. ευρώ από την πώληση του 30% που διατηρούσαν στον όμιλο Ελλάκτωρ, προς τη Motor Oil. Επομένως η κίνησή τους θεωρείται αναμενόμενη, δεδομένου ότι βρήκαν αφενός την ευκαιρία να αποεπενδύσουν από τον όμιλο Ελλάκτωρ, αφήνοντας πίσω τους έναν κύκλο διαφωνιών με τη Reggeborgh, αφετέρου πουλώντας σε μία τιμή και εισπράττοντας το τίμημα που τους δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουν σε νέο κύκλο επαφών για την είσοδό τους σε εταιρεία του κλάδου. Αυτή τη φορά μάλιστα θα έχουν την δυνατότητα, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, να κινηθούν σε έναν όμιλο -αν και σημαντικά μικρότερο από πλευράς μεγέθους- διατηρώντας ποσοστό πλειοψηφίας που θα τους δώσει ουσιαστικά την ισχύ να διαχειρίζονται πλήρως την τύχη του.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build