Ελεγχόμενο χωρίς ερωτήσεις αντεγκλίσεις ή άλλες εξελίξεις ήταν το κλίμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Intrakat, στον απόηχο της επιστολής ελέγχου που απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ζήτησε να πληροφορηθεί εάν θα μπορούσε να υφίσταται συντονισμός ενεργειών μεταξύ των νέων μετόχων κατά την απόκτηση των μετοχών από τους προηγούμενους μετόχους. Η Intracom πούλησε το 31,7% των μετοχών της στην Intrakat, στην Winex Investments, εταιρεία συμφερόντων των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου, με τίμημα 2,95 ευρώ ανά μετοχή και συνολικό τίμημα περί τα 70,2 εκατ. ευρώ.

Επίσης οι εφοπλιστές Ηλίας Γκότσης και Κώστας Αγγέλου, έγινε γνωστό ότι απέκτησαν το 30% των μετοχών της Intrakat με τους κυρίους Λαζαράκη, Στασινόπουλο και Σουρέτη να διαθέτουν το. 15,7% στον Ηλία Γκότση και στελέχη της επιχείρησης συμπεριλαμβανομένου του επίσης μετόχου, Δημήτρη Θεοδωρίδη, να διαθέτουν ποσοστό 13,6% στον Κώστα Αγγέλου. Αυτό που κίνησε τις διαδικασίες από πλευράς Κεφαλαιαγοράς ήταν το γεγονός ότι όλες οι συναλλαγές έγιναν με την τιμή της μετοχής στα 2,95 ευρώ.

Εξάρχου: Απαντήσαμε στα ερωτήματα της Κεφαλαιαγοράς – Δεν θεωρώ ότι χάνουμε ένα λεπτό ύπνου με το θέμα – Καμία σχέση με την εποχή Ελλάκτωρα
Ο Αλέξανδρος Εξάρχου, εκ των νέων μετόχων στην επόμενη μέρα της εταιρείας και αντικαταστάτης του Πέτρου Σουρέτη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, ανέφερε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ότι οι νομικοί σύμβουλοι της Intrakat, έδωσαν τα απαιτούμενα στοιχεία προς την Επιτροπή και μάλιστα δήλωσε με νόημα ότι «Απαντήσαμε στα ερωτήματα που μας τέθηκαν.

Δεν θεωρώ ότι χάνουμε ένα λεπτό ύπνου με το θέμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Το αντιμετωπίζουμε με τη στωικότητα που μας επιβάλλεται απέναντι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, λέγοντας ότι η εταιρεία απάντησε δια των νομικών της συμβούλων».
Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε σε αποστροφή του λόγου του ότι οι εξελίξεις στην Intrakat, ουδεμία σχέση έχουν με τα προ μερικών ετών τεκταινόμενα στον Ελλάκτωρ και την αλλαγή σκυτάλης από τους Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα, στους αδελφούς Καλλιτσάντση.

«Δεν πήραμε την Intrakat επειδή δεν είχαμε κάτι άλλο να κάνουμε»
Σημείωσε ότι η πλευρά της Winex και οι μέτοχοί της διερεύνησαν αρκετά διαφορετικά σενάριά για περίπου ενάμιση χρόνο, πριν καταλήξουν στη συγκεκριμενη κίνηση. «Δεν πήραμε την Intrakat, επειδή δεν είχαμε κάτι άλλο να κάνουμε. Η Intrakat δεν υπολείπεται από άλλα μαγαζιά της αγοράς. Θεωρούμε ότι είναι μία διαχειρίσιμη σε μέγεθος εταιρεία, σοβαρή και με εξαιρετικές προοπτικές. Βρίσκεται στην καλύτερη θέση από όλους σε επίπεδο ανταγωνισμού για να μπορέσει να αναπτυχθεί.

Μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως η θυγατρική Γαία Άνεμος, με δραστηριότητα στις ΑΠΕ, χωρίς το ενδιαφέρον μας να περιορίζεται μόνο σε αυτήν.
Η Intrakat βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή θέση έναντι των υπολοίπων για να βελτιώσει το ανεκτέλεστο και την κερδοφορία της. Έχουμε βαθιά πίστη πως ό,τι επετεύχθη από την προηγούμενη διοίκηση και τον κύριο Κόκκαλη, θα το συνεχίσουμε και θα το αναπτύξουμε». Αναφορικά με τη σχέση τόσο τη δική του όσο και ευρύτερα των νέων μετόχων με τον Δημήτρη Κούτρα, ο οποίος συνεχίζει να κατέχει ποσοστό 8,1%, ο κύριος Εξάρχου σημείωσε χαρακτηριστικά: «τον τιμούμε και είναι ένα ιστορικό στέλεχος».

Τόνισε μάλιστα ότι πρόθεση της Winex και των μετόχων της (Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου), δεν είναι να αποκτήσουν τις μετοχές του Δημήτρη Κούτρα. Σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν την πλευρά της Winex να αποκτήσει μετοχές στον όμιλο Intrakat, ο Αλέξανδρος Εξάρχου σημείωσε ότι στους κυριότερους εξ αυτών είναι το υγιές ανεκτέλεστο, το διαχειρίσιμο μέγεθος, η ύπαρξη της Γαία Άνεμος που έχει το χαρτοφυλάκιο των Aνανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο τμήμα αδειών και ένα ακόμα τμήμα υπό εκτέλεση». Συμπλήρωσε ότι εκτός των παραπάνω η Intrakat διατηρεί και χαρτοφυλάκιο real estate ακινήτων που σκοπεύει προσεχώς να αναπτύξει. Σε αυτό περιλαμβάνονται ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα, κτίριο γραφείων στο κέντρο της πρωτεύουσας και ένα υπό κατασκευή ξενοδοχείο στη Μύκονο».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build