Με τζίρο που μπορεί να αγγίξει τα 25 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της κατανομής των εσόδων από κοινοπραξίες στις οποίες συμμετέχει, υπολογίζει ότι θα κλείσει φέτος η ΕΡΕΤΒΟ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο Build ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Ρωμοσιός. Αυτή την περίοδο βρίσκονται τέσσερα βασικά κατασκευαστικά μέτωπα σε εξέλιξη, όπου σε αυτά περιλαμβάνεται η αποκατάσταση του θερινού ανακτόρου στο Τατόι. Πρόκειται για ένα έργο όπου η ΕΡΕΤΒΟ έχει αναλάβει μαζί με τη Νηρίκος Τεχνική και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ με υποχρέωση να το παραδώσει έως και το 2025. Ταυτόχρονα, η ΕΡΕΤΒΟ κατασκευάζει το νέο δημαρχείο Χαλανδρίου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί εντός του 2024 με τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου να αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αρχικό στάδιο βρίσκεται προς το παρόν το δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής, όπου εκτελούνται εργασίες εκσκαφής. Ωστόσο, καθοριστική για την εξέλιξη του έργου θα είναι η αναθεώρηση των μελετών, δεδομένου ότι παρουσιάστηκαν ζητήματα ορθότητας τον τοπογραφικών διαγραμμάτων. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Στα υπό εκτέλεση έργα εκτός από τα δύο δημαρχεία περιλαμβάνεται και η κατασκευή των Δικτύων Ακαθάρτων στον Δήμο Μαραθώνα σε κοινοπραξία με τους ΕΚΤΕΡ, Θεμέλη και Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ με συνολικό κόστος κατασκευής 69 εκατομμυρίων ευρώ.

Ολοκληρώθηκε το έργο αποχέτευσης των 100 εκατ. σε Κορωπί-Παιανία
Πρόσφατα η ΕΡΕΤΒΟ ολοκλήρωσε και παρέδωσε ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Αφορούσε στην κατασκευή δικτύων και βιολογικού καθαρισμού των δικτύων και τον βιολογικό καθαρισμό στις περιοχές Κορωπίου-Παιανίας. Ήταν ένα έργο σε κοινοπραξία κατά την πρώτη φάση με της εταιρείες Ρούτσης και ΑΑΓΗΣ και από ένα σημείο και ύστερα το διαχειρίστηκαν η ΕΡΕΤΒΟ με την ΑΑΓΗΣ.

Παράλληλα, εμφανίζονται καθυστερήσεις σε μέρος των πρόδρομων εργασιών που έχει αναλάβει η ΕΡΕΤΒΟ για τη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας. Το έργο που έχει επιφορτιστεί να φέρει εις πέρας αφορά σε 15 σταθμούς και 9 φρέατα, όπου η εταιρεία προβαίνει σε μετακίνηση δικτύων και διευθέτηση των αρχαιολογικών ζητημάτων. Έως τώρα έχει παραδώσει τους σταθμούς σε Κολωνάκι, Ακαδημίας, Δικαστήρια, Γαλάτσι και τα φρέατα στο Γαλάτσι και την Κατεχάκη προκειμένου να διέλθουν από εκεί οι μετροπόντικες. Επίσης, υπάρχουν σε εξέλιξη τα φρέατα σε Φορμίωνος, Δικαιοσύνης και εργάζεται εντατικά σε άλλους σταθμούς του έργου. Για το 2023, ο Γ. Ρωμοσιός αναφέρεται στις δυσκολίες που παρουσιάζονται στον τομέα εύρεσης προσωπικού. Συμπληρώνει, πως οι ανατιμήσεις δημιούργησαν ζητήματα σε ό,τι αφορά στις αναθεωρήσεις κόστους των έργων και ότι παρατηρείται δυστοκία στην εκτέλεση των έργων, γι’ αυτό και μειώνονται οι παρεχόμενες εκπτώσεις, καθότι μειώνονται τα περιθώρια των κατασκευαστικών εταιρειών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build