Σε μία νέα επιχειρηματική κίνηση προχωράει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ΤΕΚΑΛ, η οποία επί του παρόντος ειδικεύεται στους τομείς των δημόσιων και ιδιωτικών έργων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Build, η ΤΕΚΑΛ προετοιμάζει ήδη το έδαφος για να προχωρήσει στην εκμετάλλευση ή κατασκευή οικιστικών ακινήτων, διαβλέποντας μία επιχειρηματική ευκαιρία που δημιουργείται στον συγκεκριμένο τομέα κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε στην ίδρυση της Yellow Properties ΙΚΕ, στην οποία συμμετέχει η κόρη του προέδρου της ΤΕΚΑΛ, Παναγιώτη Ψαλτάκου, Αργυρώ, η οποία είναι ταυτόχρονα και αντιπρόεδρος της ΤΕΚΑΛ καθώς και ο γενικός διευθυντής της ΤΕΚΑΛ, Αντώνης Πανάς.

Να σημειωθεί ότι η δραστηριότητα στον τομέα του real estate και της εκμετάλλευσης – κατασκευής οικιστικών ακινήτων δεν αποτελεί άγνωστο πεδίο για την ΤΕΚΑΛ, η οποία διατηρούσε και κατά το παρελθόν ανάλογη δραστηριότητα. Μέρος των επιχειρηματικών κινήσεων της ΤΕΚΑΛ αποτέλεσε κατά τα προηγούμενα χρόνια ένα ευρύ φάσμα έργων εκμετάλλευσης ακινήτων με υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον. Επί παραδείγματι η εταιρεία είχε υλοποιήσει σχετικές επενδύσεις στη Μονεμβασιά, με την δημιουργία περιοχής γενικής κατοικίας στην ιστορική βενετσιάνικη συνοικία, ενώ και κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στην περιοχή του Γυθείου, στο λιμάνι της Σπάρτης. Η δραστηριότητα της ΤΕΚΑΛ στον τομέα των οικιστικών ακινήτων θα σχετίζεται τόσο με την αγορά υπαρχόντων ακινήτων και την ανακατασκευή τους, όσο και με την κατασκευή τους εκ θεμελίων.

«Τρέχει» η κατασκευή στη Μαρίνα Βουλιαγμένης – Σε αναμονή το έργο για την προβλήτα κρουαζιέρας στον Πειραιά
Θα θυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή η ΤΕΚΑΛ έχει αναλάβει την κατασκευή της Μαρίνας Βουλιαγμένης, επένδυση η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των κινήσεων αναβάθμισης και πλήρους αλλαγής δεδομένων στο συγκρότημα του Αστέρα από το σχήμα της Jermyn Street, όπου συμμετέχουν κατά πλειοψηφία αραβικά κεφάλαια. Να σημειωθεί επίσης ότι η ΤΕΚΑΛ έχει αναλάβει και την κατασκευή της προβλήτας κρουαζιέρας, επένδυση στον ΟΛΠ που επί του παρόντος φαίνεται ότι τίθεται προσωρινά σε αναμονή. Θα θυμίσουμε ότι πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε απόφαση, η οποία υποχρεώνει τον ΟΛΠ να διαθέτει εγκεκριμένη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα επέκτασης της προβλήτας κρουαζιέρας (Επέκταση Επιβατικού Λιμένα Νότια Ζώνη). Επί του θέματος το υπουργείο Ναυτιλίας αναμένεται να προχωρήσει σε επίσπευση των διαδικασιών για τη σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, που θα κληθεί να εγκρίνει εκ νέου το υφιστάμενο master plan του ΟΛΠ.

Η ΤΕΚΑΛ με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά της αποτελέσματα διατηρεί κύκλο εργασιών που ανέρχεται στα 17,53 εκατ. ευρώ για το 2020, με αποτελέσματα προ φόρων στις 181 χιλ. ευρώ, ενώ τα καθαρά της κέρδη για την ίδια οικονομική περίοδο αναφοράς ήταν της τάξεως των 168,63 χιλ. ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build