Την είσοδό της στο γαλλικό χρηματιστήριο διερευνά αυτήν την περίοδο και σκοπεύει να υλοποιήσει πιθανότατα ενός της επόμενης χρονιάς η ΤΕΚΑΛ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές κοντά στην κατασκευαστική εταιρεία. Υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να υλοποιηθεί κάτι αντίστοιχο σε δεύτερο χρόνο και στην Ελλάδα με παράλληλη διαπραγμάτευση των μετοχών της και στα ταμπλό της λεωφόρου Αθηνών, ωστόσο είναι κάτι που ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί και πολλά θα εξαρτηθούν από το ευρύτερο οικονομικό μέγεθος της επιχείρησης και πώς αυτό θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια.
Η εταιρεία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα και προκειμένου να πετύχει την περαιτέρω μεγέθυνσή της θα επιδιώξει να το κάνει μέσω της άντλησης κεφαλαίων από την οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά.

Άλμα από τα 39 εκατομμύρια στα 61 εκατομμύρια ευρώ
Από πλευράς οικονομικών επιδόσεων ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε το 2022 στα 61,23 εκατομμύρια ευρώ από 39,4 εκατομμύρια ευρώ το 2021. Τα κέρδη προ φόρων για το 2022 ανήλθαν σε 2,46 εκατομμύρια ευρώ έναντι 164,76 χιλιάδων ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους στη χρήση 2022 ανήλθαν σε κέρδη 2,44 εκατομμύρια ευρώ ενώ στη χρήση 2021 ήταν 162,13 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 25,29 εκατομμύρια ευρώ από 23,44 εκατομμύρια ευρώ και οι υποχρεώσεις της άγγιξαν πέρυσι τα 57,66 εκατομμύρια ευρώ έναντι του ποσού των 59,07 εκατομμυρίων ευρώ στη χρήση το 2021.

Επιπλέον, ο βραχυπρόθεσμος τραπεζικός της δανεισμός στο τέλος του 2022 ήταν 25,17 εκατομμύρια ευρώ. Στον κύκλο έργων που τρέχει η ΤΕΚΑΛ είναι και τα δύο ξενοδοχεία που θα δημιουργηθούν στη λεωφόρο Πατησίων. Η γαλλική αλυσίδα ξενοδοχείων Boissée Finances συνεργάζεται με την Accor και τα σήματά της Ibis Budget και Ibis Styles. H Boissée επενδύει 33,4 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργηθούν δύο ξενοδοχεία, τριών αστέρων, στην Πατησίων, απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σημαντικό έργο που δίνει και έναν νέο χαρακτήρα στην ΤΕΚΑΛ, αποτελεί το έργο ΣΔΙΤ από κοινού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανάπλαση της τουριστικής μαρίνας Ναυπλίου. Η έναρξη του έργου εκτός απροόπτου τοποθετείται για το πρώτο τρίμηνο του 2024 με ολοκλήρωση το 2027. Η σύμβαση παραχώρησης είναι για 40 χρόνια και τη διαχείρισή της θα έχει η ΤΕΚΑΛ. Σημειώνεται, ότι στη μαρίνα Ναυπλίου θα δημιουργηθούν εκτός από θέσεις ελλιμενισμού και εμπορικά καταστήματα, χώροι αναψυχής, σούπερ μάρκετ. Επιπροσθέτως, πρόσφατα έγινε γνωστό και το ότι η εταιρεία αναδείχθηκε ως η προσωρινή ανάδοχος για την υλοποίηση έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα Ανάβαλου στον δήμο Ερμιονίδας της Αργολίδας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 53 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά στην περιοχή της Ερμιονίδας. Επισημαίνεται, ότι δεν είναι το πρώτο ανάλογο έργο που αναλαμβάνει η ΤΕΚΑΛ, καθότι και παλαιότερα είχε αναλάβει αντίστοιχη κατασκευή στην Αμάρυνθο της Εύβοιας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build