Το πλάνο του Ταμείου είναι αρκετά «φορτωμένο» όσον αφορά στις μαρίνες που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό του. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Megayachts στην Κέρκυρα, με δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 98 μεγάλων σκαφών, ενώ σύντομα αναμένεται η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη Μαρίνα Λευκίμμης στη νότια Κέρκυρα.
Παράλληλα, αυτήν την εβδομάδα λήγει η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση της Μαρίνας Πύλου, ενώ για τη Μαρίνα Ιτέας αξιολογείται η υποβολή ενδιαφέροντος που υπέβαλε η “Diving Status – Fokis Development”.

Ως προς τις άλλες μαρίνες, δρομολογείται εντός του Μαΐου η εκκίνηση του διαγωνισμού για τη Μαρίνα Αργοστολίου, ενώ εντός του γ’ τριμήνου του έτους αναμένεται ο διαγωνισμός για τη Μαρίνα Ζακύνθου. Για τη Μαρίνα Μανδρακίου στη Ρόδο αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ για τον καθορισμό αιγιαλού-παραλίας και συντάσσεται στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων,
Όσον αφορά στο λιμένα Μυκόνου, που έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ με τρεις διακριτές δραστηριότητες (επιβατική ναυτιλία, κρουαζιέρα και μαρίνα), σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία του νέου master plan για το σύνολο του λιμανιού, ενώ για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, όπου οκτώ επενδυτικά σχήματα πέρασαν στη δεύτερη φάση, στα τέλη του έτους αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Εντός του 2022 οι διαγωνισμοί για Θερμοπύλες και Καμένα Βούρλα
Αναφορικά με τα ακίνητα ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ, για την ιαματική πηγή Θερμοπυλών η έναρξη του διαγωνισμού δρομολογείται για το δ’ τρίμηνο του έτους, ενώ για την ιαματική πηγή Καμένων Βούρλων μέσα στον Μάιο. Στα Καμένα Βούρλα υπάρχει επίσης το ακίνητο του κάμπινγκ, όπου ο διαγωνισμός αναμένεται στα τέλη του έτους, εφόσον επιλυθεί το ζήτημα της αναβάθμισης της εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού. Επίσης στα τέλη του έτους αναμένεται ο διαγωνισμός για το ακίνητο στην Αγία Τριάδα του δήμου Θερμαϊκού, ενώ το αργότερο στις αρχές του 2023 θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ακτή και το κάμπιννγκ στο Ποσείδι Κασσάνδρας.
Πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση όσον αφορά στο ακίνητο των 627,4 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι, όπου δεν είναι ακόμα σαφές αν απαιτείται εκπόνηση ΕΣΧΑΔΑ. Εφόσον πάντως δεν απαιτηθεί, ο διαγωνισμός αναμένεται στο δ΄τρίμηνο του έτους.

Οι εκκρεμότητες για την Εγνατία
Τέλος, για την 35ετή παραχώρηση της Εγνατίας Οδού στην κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα – Aegis, οι εκκρεμότητες που παραμένουν είναι:
– Από την πλευρά του Δημοσίου, η άμεση αδειοδότηση των σηράγγων από τη Διοικητική Αρχή Σηράγγων και η έκδοση αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για ορισμένα σημεία του αυτοκινητοδρόμου.- Από την πλευρά της Εγνατία Οδός ΑΕ, η ολοκλήρωση της κατασκευής μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων, οι ενέργειες για εγκατάσταση εξοπλισμού για την αδειοδότηση του συνόλου των σηράγγων και οι ενέργειες για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται για τις επικείμενες εργασίες.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build