Με την επανεκλογή του Γιώργου Στασινού στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ για τέταρτη συνεχόμενη θητεία και του νέου Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής (ΔΕ/ΤΕΕ) και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (Α/ΤΕΕ) ολοκληρώθηκε η ειδική εκλογική συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, μετά τις εκλογές της 19/5, το τριήμερο 5-7/7/2024. Η θητεία του Γ. Στασινού, νυν Προέδρου του ΤΕΕ και επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) η οποία και πλειοψήφησε στις εκλογές, θα διαρκέσει έως το 2028.

Από εκεί και έπειτα, εκτός από τον Γ. Στασινό, στο προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, η οποία απαρτίζεται από δεκαπέντε μέλη ενώ αποτελεί συλλογικό όργανο διοίκησης του Επιμελητηρίου, εκλέχθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Αντωνία (Τώνια) Μοροπούλου (Α’ Αντιπρόεδρος, ΔΗΠΑΜ), Παναγιώτης Τσώνης (Β’ Αντιπρόεδρος, ΔΚΜ), Ελευθέριος Πατάβρας (Γενικός Γραμματέας, ΔΗΣΥΜ) και Αναστάσιος (Τάσος) Ηλίας (Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, ΔΗΣΥΜ).

Το Προεδρείο της Α/ΤΕΕ
Όσον αφορά, τώρα, στην Α/ΤΕΕ, τη λεγόμενη και «Βουλή των Μηχανικών» με τα 220 μέλη, ως Πρόεδρός της εξελέγη ο Νίκος Μήλης, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ). Στο Προεδρείο της Α/ΤΕΕ εκλέχθηκαν επίσης οι Πρωτονοτάριος Αντώνιος (Α’ Αντιπρόεδρος, Συμμαχία Για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ), Τσακούμης Γεώργιος (Β’ Αντιπρόεδρος, ΔΚΜ), Γιαννικουρής Αντώνιος (Γενικός Γραμματέας, ΔΚΜ) και Νάνος Ιωάννης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας (ΕλΕΜ).

Οι δηλώσεις του Γ. Στασινού
Μετά την εκλογή των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ, ο Γ. Στασινός δήλωσε, μεταξύ άλλων:
«Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο αποτελεσματικότητας και δουλειάς. Με περισσότερη έμφαση στις ψηφιακές δράσεις, με το βλέμμα στην καθιέρωση του Building Information Modelling στον τεχνικό κόσμο, με την επένδυση σε πολύτιμα εργαλεία, ηθική αξιοποίηση και καινοτόμες διαδικασίες τεχνητής νοημοσύνης. Με θέληση, για να αναβαθμίσουμε τη δουλειά του Έλληνα μηχανικού, τον επαγγελματικό και επιστημονικό του ρόλο. Με σαφή προσανατολισμό στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από νέα υλικά, καινοτόμες δράσεις, προηγμένα πρότυπα και πιστοποιημένες διαδικασίες».