Επένδυση συνολικού ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί το κτίριο «The Grid» στο Μαρούσι -επένδυση των Brook Lane Capital και Noval Property-, μέσω της οποίας θα μεταμορφωθεί το κτίριο των παλαιών εγκαταστάσεων της Kodak και σε αυτό πρόκειται να στεγαστούν τα νέα γραφεία της EY, όπως σας είχε ενημερώσει αποκλειστικά με πρόσφατο δημοσίευμά του το Build. Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου θα υπερβεί τα 61.000 τετραγωνικά μέτρα.

Η ανάπτυξη που κατέγραψε η EY στη δεκαετία 2014-2024 αποτέλεσε κινητήριο μοχλό για τη μετεγκατάσταση στα νέα γραφεία «The Grid». «To 2014 ήμασταν 750 άνθρωποι και πλέον ξεπερνάμε τα 2.500 άτομα. Η ΕΥ διατηρεί γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη με προοπτική μελλοντικής επέκτασης στο Ηράκλειο της Κρήτης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της ΕΥ, Γιώργος Παπαδημητρίου.

Τον εξωτερικό σχεδιασμό του κτιρίου ανέλαβαν οι Foster+Partners και τον εσωτερικό σχεδιασμό η Α&Μ Architects και κατασκευάζεται από την Τέρνα. Η ΕΥ μισθώνει 12.230 τετραγωνικά μέτρα και σε αυτά θα φιλοξενούνται εκ περιτροπής περίπου 2.300-2.400 άτομα. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό των εργαζομένων στα γραφεία είναι περίπου 20%. Στόχος είναι το ποσοστό αυτό να φτάσει στο 40% όταν πραγματοποιηθεί η μετακόμιση από το κτίριο της Prodea στην οδό Χειμάρρας στο Μαρούσι, στο νέο κτίριο γραφείων που ολοκληρώνεται το 2026. Η μίσθωση έχει διάρκεια 10 ετών. Οι νέοι χώροι σύμφωνα με τον κύριο Παπαδημητρίου θα επιτρέπουν τη συνδημιουργία λύσεων και την καινοτομία, ενισχύοντας την πελατοκεντρικότητα, την αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών, τη διάδραση πελατών και ανθρώπων της ΕΥ.

Επίσης, τόνισε ότι θα διασφαλίσουν την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές προκλήσεις και τις ανάγκες των πελατών, τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τις επιχειρήσεις και την εξαγωγή καινοτομίας και τεχνογνωσίας. «Θέλαμε γραφεία που να είναι κορυφαία ως προς αυτή τη διάσταση, εάν και ξέραμε ότι αυτό θα το πληρώσουμε και τα γραφεία θα ήταν πιο ακριβά. Θα μεταφερθούμε σε γραφεία Leed Platinum αλλά και με πιστοποίηση WELL αναφορικά με την ποιότητα ζωής μέσα στο γραφείο», πρόσθεσε ο CEO της ΕΥ. Ο Παναγιώτης Καπετανάκος, CEO της Noval, ανέφερε ότι συνεχίζεται η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της εισηγμένης. «Προχωρήσαμε δύο χρόνια πριν, στην υπογραφή μακροχρόνιας μίσθωσης για τα 2 από τα 4 κτίρια γραφείων που αναπτύσσονται στο παλιό εργοστάσιο της Kodak».
Brook Lane: Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Ο επικεφαλής της Brook Lane Capital Aziz Francis ευχαρίστησε την ομάδα για το αποτέλεσμα της συνεργασίας που αποτελεί το «The Grid». «Καταφέραμε ως ομάδα να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στη διαδρομή». Το fund υλοποιεί αυτή τη στιγμή project που ανέρχονται σε συνολικό προϋπολογισμό 1 δισεκατομμυρίου ευρώ όπως είναι για παράδειγμα το Mixed Use Tower με τη Lamda στο Ελληνικό. Μεταξύ των τομέων που εξετάζει είναι και οι οικιστικός τομέας και τα ξενοδοχεία εκτός από τα γραφεία. Εξετάζει επίσης τομείς όπως νέες αναπτύξεις και ανακαινίσεις υφιστάμενων κτιρίων.