Η ειδική συλλεκτική έκδοση-πανόραμα της βιομηχανίας υποδομών και του κατασκευαστικού κλάδου της χώρας, συνδυάζοντας την εξειδίκευση του Construction με το κύρος και την απήχηση της εφημερίδας «Καθημερινή», φέρνει στο προσκήνιο τη νέα εποχή υποδομών της χώρας, καθώς αυτή «περνά» μέσα από μία σειρά εμβληματικών έργων. Ωστόσο, αυτή η έκδοση, που φιλοξενείται στην εφημερίδα με τη μεγαλύτερη απήχηση στον πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό κόσμο της Ελλάδας, προσφέρει πολύ περισσότερα.

Αναλυτικότερα, εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων, μέλη των ενώσεων και θεσμικών φορέων της βιομηχανίας υποδομών, στελέχη των επιχειρήσεων και ακαδημαϊκοί δίνουν το «παρών» καταθέτοντας τις απόψεις τους για το παρόν και μέλλον των κατασκευών. Ξεκινώντας από μια ιστορική αναδρομή των κατασκευών στην Ελλάδα, αναδεικνύεται η ευκαιρία που έχει η βιομηχανία να ανακάμψει κάνοντας χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και οι Πρότυπες Προτάσεις. Στη συνέχεια, η έκδοση θέτει επί τάπητος καυτά ζητήματα που έχουν αρχίσει να απασχολούν τον κλάδο εξαιτίας των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης, όπως η αειφορία των κατασκευών και των υλικών, ο αντίκτυπος των έργων στην κοινωνία και την οικονομία, η Εταιρική Υπευθυνότητα και το ESG. Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στο φλέγον θέμα της κατάρτισης και πιστοποίησης του προσωπικού της βιομηχανίας υποδομών, καθώς και της εκπαίδευσής του στα νέα τεχνολογικά εργαλεία τύπου ΒΙΜ. Κλείνοντας, η Ειδική Έκδοση του Construction αναφέρεται στις προκλήσεις με τις οποίες θα έρθει αντιμέτωπος ο κλάδος μετά την εκρηκτική ανάκαμψη που αναμένεται για τα επόμενα πέντε χρόνια, περιγράφοντας τους τρόπους που θα εξασφαλίσουν τη συνεχή ανάπτυξη των υποδομών και κατασκευών ακόμη και σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Κάθε ενότητα της έκδοσης αποτελείται από δημοσιογραφική έρευνα που έχει αναλάβει η συντακτική ομάδα του Construction, από συνεντεύξεις και άρθρα παραγόντων της αγοράς, καθώς και από παρουσιάσεις μεγάλων εμβληματικών έργων, όπως ενδεικτικά το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, η ανάπτυξη στις Γούρνες Ηρακλείου, ο ΒΟΑΚ, ο Ε65, οι επεκτάσεις του Μετρό και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Μη χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε στην πληρέστερη έκδοση για την κατασκευαστική αγορά – την έκδοση που διαβάζουν οι decision-makers και πρωταγωνιστές της βιομηχανίας υποδομών!