Εταιρεία με αντικείμενο τη διαχείριση ακινήτων ίδρυσαν χθες, Πέμπτη 19 Μαΐου, τα Ελληνικά Πετρέλαια. Σύμφωνα με το καταστατικό της νεοσύστατης εταιρείας που φέρει την επωνυμία Ελληνικά Πετρέλαια Ακινήτων, σκοπός της είναι η αγορά ή η καθ’ οιονδήποτε τρόπο απόκτηση πάσης φύσεως ακινήτων στην Ελλάδα προς το σκοπό ανάπτυξης, διαχείρισης και εκμετάλλευσής τους, η πώληση, μίσθωση, παραχώρηση χρήσης, διαχείριση ή η με οποιονδήποτε τρόπο εκμετάλλευση ιδιόκτητων ή/και μισθωμένων ακινήτων, καθώς και άλλες δραστηριότητες και υπηρεσίες συναφείς ή βοηθητικές με τις παραπάνω.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στο ποσό των 25.000 ευρώ, ενώ στο πρώτο της διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν ο γενικός διευθυντής Οικονομικών του ομίλου ΕΛΠΕ, Βασίλης Τσάιτας (ως διευθύνων σύμβουλος), ο γενικός διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού και διοικητικών υπηρεσιών των ΕΛΠΕ, Αλέξανδρος Τζαδήμας (ως πρόεδρος) και ο Ιωάννης Αψούρης, γενικός διευθυντής νομικών υπηρεσιών του ομίλου ΕΛΠΕ.

Η προσφορά για το ακίνητο στη Χειμάρρας 8α
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα Ελληνικά Πετρέλαια κατέθεσαν στις αρχές Απριλίου προσφορά για το ακίνητο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία τους στο Μαρούσι. Πρόκειται για ένα από τα τρία ακίνητα-φιλέτα συμφερόντων του επιχειρηματία Λουκά Έλληνα στην περιοχή, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή της DoValue λόγω οφειλών. To κτίριο στη Χειμάρρας 8α αποτελείται από ισόγειο και τρεις ορόφους πάνω από το ισόγειο, που στεγάζουν χώρους γραφείων, καθώς και τρία υπόγεια.

Το ισόγειο έχει επιφάνεια 2.262,13 τ.μ., ο πρώτος όροφος έχε επιφάνεια 2.207,96 τ.μ., ο δεύτερος όροφος έχει επιφάνεια 2.209,12 τ.μ. και ο τρίτος όροφος έχει επιφάνεια 2.316,51 τ.μ., με τη συνολική επιφάνεια του κτιρίου να φτάνει τα 27.766,84 τ.μ.. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 45.600.000 ευρώ και ήταν το πιο «ακριβό» από τα τρία ακίνητα, με τα άλλα δύο να είναι τα γραφεία της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ΕΥ και το τριώροφο κτιριακό συγκρότημα το οποίο στεγάζει στο πρώτο κτίριο τα γραφεία της Fourlis και στο δεύτερο κτίριο τα γραφεία της Bayer Ελλάς.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build