Στον επιμερισμό του συνολικού ποσού επενδύσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ αναφέρθηκε η Χριστίνα Μήτση, πρόεδρος των Mitsis Hotels, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum VII. Μεταξύ αυτών είναι και ένα ξενοδοχείο στις παλιές αποθήκες του Μεταξά στον Πειραιά, το οποίο ο όμιλος Μήτση απέκτησε πριν από περίπου ένα μήνα. Στο συγκεκριμένο ακίνητο πρόκειται να δημιουργηθεί μία νέα ξενοδοχειακή εγκατάσταση 110 δωματίων, ενώ πρόκειται για μία κτιριακή μονάδα που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά και αναμένεται ότι θα προσελκύσει νέο τουριστικό ρεύμα επισκεπτών στην περιοχή του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Θυμίζουμε ότι για τον όμιλο Μήτση υλοποιήθηκαν ήδη συνολικές επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 2017-2021 στην Ελλάδα. Ωστόσο για την πενταετία έως και το 2027 είναι προγραμματισμένες συνολικές επενδύσεις της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ. Εκτός από το ακίνητο που απέκτησε στον Πειραιά ο όμιλος η κυρία Μήτση αναφέρθηκε και στο project του γκολφ της Αφάντου στη Ρόδο, μία έκταση 1.350 στρεμμάτων, στην οποία πρόκειται να δημιουργηθεί ένα πρότυπο ξενοδοχειακό συγκρότημα με τρεις επιμέρους μονάδες, μαρίνα και shopping mall. Ο όμιλος Μήτση έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει και μία ακόμα επένδυση στη Μύκονο, σε έκταση 150 στρεμμάτων, με την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 225 δωματίων, βιλών αλλά και μαρίνας. Επιπλέον απέκτησε και ανα κατασκεύασε το ιστορικό ξενοδοχείο Grand Hotel στο κέντρο της Ρόδου με συνολικό ύψος επένδυσης 50,1 εκατ. ευρώ.

Oliaros Property: Ετοιμάζει δύο νέα σπίτια με αξία 15 εκατ. ευρώ
Ο Ιάσων Τσάκωνας, επικεφαλής της Oliaros Property Development, αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ανάπτυξη οικιστικών κατασκευών στην Αντίπαρο, που έχει ήδη υλοποιηθεί και πρόσθεσε ότι ήδη έχει φτιάξει 52 σπίτια στο νησί των Κυκλάδων και πλέον επεκτείνεται στην Αθήνα. Ανέφερε ότι έχει αναπτυχθεί ένα νέο προϊόν που συνδυάζει οικιστική χρήση αλλά και χώρους φιλοξενίας, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματικούς νομάδες που περνούν σημαντικό διάστημα σε έναν προορισμό, διάρκειας 2 ή 3 ή και περισσότερων μηνών.

«Έχουμε φτάσει στα 1.300 στρέμματα στην Αντίπαρο με μέση αξία 6 – 7 εκατ. ευρώ το κάθε σπίτι. Είναι ένα πολύ αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν, ενώ και στη διάρκεια της πανδημίας είχαμε πελάτες που ήρθαν και έμειναν 8-9 μήνες στα σπίτια τους. Επίσης κάναμε μία κίνηση με τον ΟΤΕ για γρήγορο ίντερνετ σε όλα τα σπίτια. Συν τοις άλλοις δημιουργήσαμε σπίτια low density (χαμηλής πυκνότητας), ενώ θα κάνουμε μία ακόμα επένδυση σε ένα μικρό boutique hotel του νησιού. Είδαμε ότι κινήθηκε σταθερά ανοδικά το προϊόν μας. Είμαστε sold out καθώς έχουμε πουλήσει όλα τα σπίτια και φέτος θα δοκιμάσουμε να δημιουργήσουμε δύο νέα σπίτια με αξία από 15 εκατ. ευρώ το καθένα. Επίσης αναπτύξαμε ένα προϊόν rent a villa. Ταυτόχρονα έχουμε αποφασίσει ότι δεν πουλάμε σε επενδυτές που έρχονται να τοποθετήσουν τα χρήματά τους βραχυπρόθεσμα στο νησί. Πεποίθησή μας είναι ότι πρέπει να υπάρχει μία οικιστική βάση με σταθερή παρουσία στο νησί. Ωστόσο παρατηρείται τελευταία η είσοδος επενδυτών σε τρίτης και τέταρτης κατηγορίας ακίνητα, τα οποία αναπτύσσουν με σκοπό να τα νοικιάσουν. Και αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί», ανέφερε ο κύριος Τσάκωνας.

Leon Avigad: Η Ομόνοια έχει πολύ ωραίο χαρακτήρα, λίγο ντροπαλό
O Leon Avigad, επικεφαλής της Brown Hotels, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία ανάπτυξης των ξενοδοχείων του ομίλου του, η οποία βρίσκεται μακριά από την τοποθέτηση σε «δημοφιλείς» περιοχές. «Δημιουργούμε ακίνητα σε τοποθεσίες που παρουσιάζουν ζητήματα υποδομής και έχουν προοπτική ανάπτυξης. Δεν επενδύουμε σε περιοχές όπως το Σύνταγμα και το Κολωνάκι, που θεωρούνται προνομιούχες. Στην αρχή κάναμε επενδύσεις με μηδενική τραπεζική χρηματοδότηση. Μάλιστα οι τράπεζες μας ρωτούν γιατί δεν επενδύουμε στη Μύκονο ή σε άλλες περιοχές».
«Η Ομόνοια έχει πολύ ωραίο χαρακτήρα, λίγο ντροπαλό. Δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι το νέο Κολωνάκι, αλλά μπορεί να έχει το δικό της χαρακτήρα. Είναι η πιο cool περιοχή στην Αθήνα, ενώ πριν από λίγο καιρό δεν μπορούσες να περάσεις από εκεί», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κύριος Avigad.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build