Η οικονομική επιτροπή του δήμου Σύρου – Ερμούπολης ενέκρινε την οριστική παραλαβή της μελέτης για την αποκατάσταση όψεων του εμβληματικού δημαρχιακού μεγάρου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του νησιού. Η μελέτη, με τίτλο «Μελέτη Αποκατάστασης Όψεων Δημαρχείου Σύρου – Ερμούπολης», εκπονήθηκε από το μελετητικό γραφείο Χ. Μαραβέας και Συνεργάτες. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο διάστημα των δύο ετών με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 2.260.407,20 ευρώ. Η μελέτη είχε εγκριθεί από του υπουργείο Πολιτισμού στις αρχές του 2022.

Σύμφωνα με παλιότερο ρεπορτάζ της εφημερίδας Κοινή Γνώμη οι κύριες παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στη μελέτη είναι αποκαταστάσεις επιχρισμάτων – όπου αυτά έχουν αποσαθρωθεί -, διακοσμητικών στοιχείων, κεραμικών μερών στα μπαλκόνια και στα κουφώματα, μαρμαρικών και όπου κριθεί τοποθέτηση νέων, όπως επίσης αποκατάσταση των πύργων που παρουσιάζουν επικινδυνότητα και τέλος συντήρηση κουφωμάτων.

Πλέον το ζητούμενο για τη δημοτική αρχή είναι η εύρεση χρηματοδότησης. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα ανακοινώθηκαν εργασίες αντικατάστασης υγρομόνωσης και στεγάνωσης δώματος, «προκειμένου να προστατευθούν οι εσωτερικοί του χώροι από την εισροή των υδάτων της βροχής, ένα φαινόμενο που ήταν έντονο τα τελευταία χρόνια». Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Ερνέστο Τσίλλερ και κατασκευάστηκε μεταξύ 1875 και 1891. Στεγάζει μέχρι σήμερα δημοτικές υπηρεσίες και δικαστήρια.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build