Συνολικές συμβάσεις 45 εκατομμυρίων υρώ πρόκειται να υπογράψει το προσεχές χρονικό διάστημα η ΕΚΤΕΡ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Build πηγές οι οποίες βρίσκονται κοντά στην εταιρεία. Ειδικότερα η εταιρεία έχει ανακηρυχθεί προσωρινή μειοδότης για έργα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ παράλληλα επίκειται η υπογραφή της σύμβασης για έργο συνολικού ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου ήδη έχει αποστείλει τα απαιτούμενα έγγραφα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες προς την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Τα δύο νοσοκομεία εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των υποδομών υγείας το οποίο και τρέχει το ΤΑΙΠΕΔ. Εκτός των άλλων, εκκρεμεί η υπογραφή των συμβάσεων για έργα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), οι οποίες τελούν υπό την κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται να υλοποιηθεί η κατασκευή νέων εργαστηρίων και εγκαταστάσεων του ΙΤΕ στα Ιωάννινα από κοινού με την Εργοδυναμική Πατρών.

Πρόκειται για έργο με συνολικό προϋπολογισμό ο οποίος ανέρχεται στο ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ άνευ ΦΠΑ. Επίσης, στο Ηράκλειο της Κρήτης η ΕΚΤΕΡ θα αναλάβει την κατασκευή τεσσάρων κτιρίων για λογαριασμό του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το τρίτο έργο, τώρα, θα υλοποιηθεί για λογαριασμό του ΙΤΕ στην πόλη του Ρεθύμνου, με τον προϋπολογισμό του να είναι στα επίπεδα των 667 χιλιάδων ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ. Το εν λόγω project αφορά στην ανακατασκευή υφιστάμενου κτιρίου στο ιστορικό κέντρο της πόλης στη βόρεια ακτή της Κρήτης. Κατά τις ίδιες πηγές, η ΕΚΤΕΡ συνεχίζει να καταθέτει προσφορές όπου υπάρχει αντικείμενο ενδιαφέροντος.

Εν αναμονή της γνωμοδότησης του ΣτΕ για την Πάρο
Σε ό,τι αφορά στην επένδυση που έχει προγραμματίσει για την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας στο νησί της Πάρου, η εταιρεία αναμένει τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από τον επαναπροσδιορισμό του αρχικού σχεδιασμού στο πλαίσιο συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του αιτητικού και τις υποδείξεις του ανώτατου δικαστηρίου. Η επένδυση για το νέο ξενοδοχείο προβλέπεται να υλοποιηθεί σε έκταση 327 στρεμμάτων, με το σύνολο της δαπάνης να υπολογίζεται στα 53 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, η ΕΚΤΕΡ συλλέγει και τα στοιχεία τα οποία, εντός του έτους, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν στην αναβάθμισή της, από κατασκευαστική εταιρεία με εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης, σε 7ης.

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε υποβολή του αιτήματος αναβάθμισης του πτυχίου της, καθότι ελέγχει εσωτερικά όλα τα στοιχεία που απαιτεί ο νόμος σε αυτή την περίπτωση πριν προχωρήσει στο συγκεκριμένο βήμα. Κατόπιν, ο σχετικός φάκελος υποβάλλεται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ταυτοχρόνως, η εταιρεία ετοιμάζει νέα γραφεία στην Αγία Παρασκευή όπου βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας. Ο αρχιτέκτονας που έχει εκπονήσει τη μελέτη του έργου είναι ο καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνος Καραδήμας, ο οποίος είναι επιφορτισμένος και με την έκδοση οικοδομικών αδειών. Από εκεί και πέρα, η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη υλοποιείται από την ΕΛΤΕΜΕ, ενώ τη στατική μελέτη έχει αναλάβει να εκπονήσει ο μηχανικός Κωστής Αγραφιώτης της Α&Κ Μηχανική Μελετητική Εταιρεία.